söndag 29 december 2013

Mamma och Emma här!

Yiiiho! Nu är dom är, efter en liten flygförsening på 3 timmar kunde jag möta dem på deras hotell fredag kväll ca kl. 23. Så roligt! De hade med sig massa fina julklappar, tack alla som skickat med! trodde aldrig jag skulle få så mycket, hade inte behövts. Men blev jätteglad! Vi åt köttbullemacka från mormor och lite julgodis och sen fick jag åka hem till mitt eftersom det var rätt sent.

På lördag väntade jobb och pga. lite sjukdom i teamet så fick jag hoppa in och ha servicen själv, det gick bra men det är alltid mer att fixa efter så kom iväg lite senare än jag tänkte till mamma och Emma. Men jag har världens bästa kollegor som hjälper till extra nu så jag kunde vara med familjen, fick typ bonus halvdag ledigt! <3

Vi tog en lugn eftermiddag vid poolen, middag på kvällen med premiär med thai-mat för mamma och Emma för denna gång. Supergott! Sen blev det lite kvällsshopping, vi gick hem till mig och Skypade med pappa och jag packade för en liten övernattning hos dom. Emma och jag delade säng, varmt och mysigt men vi sov gott.

Idag började dagen med promenad till frukoststället Zukasno, poolhäng och det är perfekt temperatur, idag var det lite molnigt och inte stekande sol. Sen tog vid massage och på kvällen blev det middag på Eden och även lite mer shopping. Jag köpte en större ryggsäck bl.a. som jag ska på min semester om drygt en vecka. Vi tog en tidig kväll och jag var hemma hos mig ca kl. 21 eftersom jag jobbar imorn. Då gick jag med lite julmust och marabou choklad till Linn (*glad tjej;) och vi satt och prata, hängde också med Eliisa en sväng, alltid mysigt!

Nu måste jag också sova, godnattkram!

Lanta Beach Resort


torsdag 26 december 2013

Mini-roadtrip

Tjoho!

Hoppas ni fortsätter att njuta av julhelgen där hemma. Idag har jag jobbat i Fun Break, rätt lugn dag med 7 barn. Sen åt vi lunch på ett av våra favvo-ställen, Zukasno. Efter hade jag lite fix och sen var jag med och hjälpte Kaisa med volleybollen. Alltid roligt, och vi var så många att vi till och med spelade på 2 planer!

När jag kom hem hade vi planerat att ta en liten tur mer söderut på ön för att se på solnedgången. Det är så sällan vi åker längre ner än andra stranden (Long Beach) på Koh Lanta så nu kände vi för en liten tur. Om man tänker är det ju inte särskilt långt men som sagt det är inte ofta vi drar dit, tror det var typ fjärde gången för mig. Vår plan var att kolla på solnedgången på en högre utsiktsplats, det var en bra plan om vädret bara inte hade bestämt sig för att vara molnigt. Men det var fint ändå och vi chillade med en fruit-shake! Min bästa mix är PANGO (Pineapple+Mango).




På vägen tillbaka blev det hämtpizza från ett riktigt "svenskt" ställe, supergott! Sen skypade jag med Emma och Mamma som just nu är på väg till flygplatsen och ska åka hit till mig. Overkligt att vi ses om mindre än ett dygn men det ska bli så himla underbart! Längtar massor <3

Hörs snart igen!

onsdag 25 december 2013

Jul 2013

Hoho! :)

Här kommer massa från igår, mest bilder för alla mina bloggläsares skull. Som en liten julklapp! ;) Vi hade full fart hela dagen, tror jag jobbade ca 14 timmar i streck. Lååååååång dag men det visste vi ju innan. På julen ska man ju omges av familjen så det är tufft att vara långt hemifrån under dessa helger. Så det var nog bra att jobba och ha mycket att göra för jag hann ärligt talat knappt tänka på hemma och julfirande hos mormor och morfar innan jag kom hem på kvällen. Då var jag trött och helt färdig när jag ringde till min kära familj, då bröt jag ihop lite och grät i telefonen. Stackars familj måste ha trott att jag hade det hemskt här nere men så var det ju inte. Vi hade en förhållandevis bra och rolig dag tillsammans med mina kollegor. Jag drabbades av lite hemlängtan bara och det vara kanske inte smartast att ringa hem egentligen. Då blir det ännu värre, men haha lätt att vara efterklok ;)

Som sagt jag hade en bra dag med mitt team och vi fick ihop julen på Chada genom att jobba tillsammans och hjälpa varandra. Jag har verkligen fantastiska vänner och kollegor som finns där! <3

Idag har vi haft service, julkortsfix, dans kring gran, ansiktsmålning, julpyssel, familjeaktivitet, lekar, julklappsutdelning m.m. Samt alla sportaktiviteter som vanligt så dagen har gått i ett.

Efter jobbet så åkte vi till en restaurang som serverade julbord, det var lite utplockat eftersom vi kom så sent men allt smakade gott och det var fint sällskap. Sen blev det lite julmyshäng på mitt rum och Skype med familjen en liten stund. Somnade vid datorn rätt sent efter alla uppdateringar med God Jul-hälsningar på facebook, men det var ju bara att gå upp idag till jobbet igen.

Idag har vart mer "vanlig" dag och trött var jag men vi hade en superbra pysseldag i Fun Break och efter en liten powernap i Bamseklubben var jag back on track ;) Nu ska jag ta ikapp lite mer sömn! Sov gott och hoppas ni hade en riktigt fin jul :) Kram!

Ps. Jag har lånat flera fina bilder från Eliisa och Joanna :)



Ett gäng thai-tomtar... ;) 
Julkortsverkstad på kontoret :)

Söta Maria och Eliisa <3

Redo för lekar på stranden!

Linn, Eliisa och Alex

Julfina tjejer på hotellets middag

Julmiddag. Kärlek.

God Jul!

tisdag 24 december 2013

God Jul!

















Önskar er alla en God Jul med denna bild från idag med mina kollegor Eliisa och Maria. Fler foton från julafton får laddas upp imorn och då ska jag även berätta mer om hur min dag var. Hoppas ni hade en riktigt fin dag! Kram från mig :)

söndag 22 december 2013

Phi Phi island

Dagens äventyr kan förklaras mer med bilder än ord men som ni förstår på rubriken så gjorde vi idag en liten utflykt till Phi Phi-öarna. Det var jag, Linn och Kati som var morgonpigga och åkte med båten kl. 8.00 från Koh Lanta.

Väl framme blev det lyxfrukost för att orka med den lilla vandringen upp till utsiktsplatsen. Vi hade inte riktigt förstått att det var så långt att gå, dessutom gick vi vilse lite så det tog ett tag uppför de branta backarna genom djungeln i stekande sol. Men väl uppe var det värt varenda svettdroppe, fantastisk utsikt fick vi njuta av och vi tog massa bilder!

Sen gick vi ner och låg drygt 2 timmar vid den fina stranden och vi hann med lite shopping innan sista båten skulle ta oss tillbaka. Det enda som var dåligt med dagen var just det, att den sista båten gick så tidigt! Vi ville ju stanna kvar och hinna åka longtail-båt till någon mer strand och inte stressa. Men nu finns det ju en anledning att komma tillbaka :)

Vi hade en superbra dag! Det var kul att göra något annat och det kändes som man var på en liten mini-semester om än bara för en dag. På kvällen skypade jag med familjen också, det hör också till många av mina lediga dagar. :)

God Jul på er alla därhemma!












Fina Kati och Linn! <3

fredag 20 december 2013

Afrodans, middag och Skype

Hej!

Liten uppdatering på de två senaste dagarna. Jag började igår med att hänga med på afrodans kl. 8.30 på stranden. Rätt schysst utsikt när man tränar, kul var det också! Sen var jag inte med på barnklubbarna utan fick köra en kollega till doktorn, som jag har skrivit om tidigare har vi ju varit sjuka lite fram och tillbaka i teamet, inte kul:(

Morgonträningsutsikt (låååååångt ord;)

På eftermiddagen solade jag och Kati lite vid vår pool, sen blev det middag med stora delar av teamet på Eden. Det var roligt att göra nåt tillsammans, var ett tag sen och extra kul var det för att Niina och Maria var tillbaka från sina semestrar. Så det blev som "välkommen-tillbaka-middag" för dem. Härligt att vi är ALLA barnklubbsledare på plats på Chada igen! Vi hade jättemysigt och trevligt, dock lite blåsigt och kallt eftersom vi satt helt utomhus. Det kan man inte tro men vi frös som sagt!

Kati, Kaisa, Niina, Maria, Eliisa, Linn och Essi. Girlpower!

Idag har det varit en lång jobbdag. Jag och Kati hade Fun Break med hela 11 barn så det var rätt många. Det märks att det är fler gäster på hotellet nu! Vi hade en väldigt bra dag med roliga lekar och uppdrag så barnen var nöjda. Sen hade vi lunch och efter det satt jag och skrev VIP-kort och fixade med lite annat. Efter det så var det Fun Break-party och Coco show. Fredagar har alltid blivit en lite sorglig kväll också även om vi har kul partyn för vi har alltid många som reser hem på lördag morgon. Det är hejdå-kväll och idag hade vi en jättesöt unge som skulle åka hem, inte roligt!

Efter åkte vi direkt till Saladan för att hämta lite "street food" som är det nya för oss, billigt och gott. Det finns allt från kycklingspett, pannkaka, kebab, vårrullar, majskolv och fruit shakes. Himla bra!

Nu på kvällen har jag skypat med pappa och Emma, skönt att prata av sig lite när man är frustrerad över saker och ting här. Helt galet att mamma och Emma är här om en vecka föresten! Jag vet inte om jag avslöjat den nyheten här än men några kanske vet. Det ska bli så underbart att få dom hit och bara umgås. Jag är jätteglad men kan nog inte riktigt fatta det än!

Ha det fint sista dagarna innan jul! kramar!

tisdag 17 december 2013

1 vecka kvar till jul

Hejhej!

Det har vart en rätt lugn start på veckan eftersom jag enbart jobbade måndagen och sen ledig idag igen. Jag har solat (lite) eftersom jag fortfarande är tendens till röd sen i söndags, så idag var det solkräm på! Sen har jag tagit hand om lite sjuklingar. Det är helt galet tror snart alla i mitt team har varit sjuka inom loppet av 2 veckor. När en blir frisk blir nästa sängliggande men så är det när man lever på varandra. Men håller tummarna på att vi alla mår bra till jul i alla fall för då behövs vi allihop och det är ju inte så kul att missa julafton pga sjukdom:(

Min samling med julkort har också utökats, jag blir så glad när jag får post. Nu var det ett jättefint kort från mormor och morfar, tack så mycket!


Imorn tror jag det kan bli en låååång dag på vårt kära hotell. Jag börjar dagen med departure kl. 7.30 och avslutar med minidisco kl. 18.30 med lite allt möjligt där imellan. Tur att jag har samlat energi idag och är redo, det blir kul!

Ha det fint!

söndag 15 december 2013

Världens bästa Bamseklubb och fint paket!

Hela fredagen jobbade jag lång dag med luciatåg och Bamses Pizza Party på kvällen. Vi hade flera gäster som skulle åka hem lördag morgon och vi fick jättebra feedback och uppskattning från både barn och föräldrar. Alltid roligt att höra och det är värt allt man sliter för! Det var jobbigt att säga hejdå till barnen som man haft i Bamseklubben i hela 2 veckor. Vi har haft så många goa barn och en pappa tackade oss med; "Grymt jobb, det ni gör är fantastiskt!". Då blir man som sagt väldigt glad :)

På lördagen var det Bamseklubb igen, jag tränade på min hotellrundtur som jag skulle ha för första gången. Så det var kul, jag har inte gjort det sen Egypten. Dock var det endast 2 familjer som kom men de hade ju mer tid att ställa frågor och jag tror jag kunde svara på det mesta. Efter hade vi Bamseshow med lite danser som vi tränat in och sen chillade vi lite hemma. Jag var så himla trött men Skypade lite med familjen.

Idag har jag äntligen varit ledig (kändes välbehövligt) och dagen började med lyxfrukost på vårt favvoställe Zukasno. Blåbärslassin är oslagbar och kaffet är magiskt! Sen när jag kom tillbaka till Bunga Raya hade jag fått postpaket från bästa mamma. Åh! så glad man blir och där satt jag och grät bredvid Kati och Eliisa när jag läste kortet och tittade på alla fina saker. Mamma vet alltid vad man behöver, det var en tidning, julservetter, julgodis, reflexer, mini-ficklampa, filmer och ett fint tomteljus. TACK <3

Sen solade jag hela eftermiddagen, fixade lite ärenden och åt pizza med Linn, Kati och Eliisa. När vi kom hem så kollade vi på "The Holiday" (som jag fick av mamma), en riktigt mysig julfilm som kan rekommenderas :)

Imorn är det jobb igen och dagen börjar med frukostmingel så nu ska jag sova. Det är inte långt kvar till jul nu heller och jag känner på mig att vi denna vecka kommer vi att börja planera för allt som kommer. Vi har mer och mer gäster på hotellet och kommer att ha fullt upp!

Ha en fin vecka där hemma. /Johanna

lördag 14 december 2013

Santa Lucia

Natten går tunga fjät... ja precis så lät det! ;)
Även i Thailand har vi firat Lucia så gott vi kan och hela teamet gick luciatåg i strålande solsken för gästerna på frukosten. Mycket trevligt och det blev väldigt uppskattat så det var roligt! Vi var vackert insvepta i lakan så det blev ju verkligen thai-style också.

En sak som har varit lite kul nu när vi har övat är att man verkligen har märkt att det är vi svenskar som är tokiga i Lucia. Och jag kan erkänna att jag inte är ett undantag, jag älskar luciatraditionen efter x antal luciatåg i Grava kyrka genom åren. Mina finska kollegor har sett det i skolan men de beskrev det som nåt man aldrig gjorde frivilligt utanför skolan, så för dem var det första gången att själva lussa. Hur som helst hade de inte trott att vi är så galna i luciafirandet som vi svenskar faktiskt är... :)

På kvällen gick jag, Linn, Lisa och Joanna ett till luciatåg på Funky Monkey. Då körde vi lite mer stämmor på julsångerna så det var fint. Många blev glada och sa att vi sjöng bra! Helt klart en upplevelse som jag kanske inte hade trott att jag skulle göra (gå luciatåg insvept lakan i Thailand) men det är ju nåt man kommer att komma ihåg iaf...

Men självklart saknade jag Skåre SMU:s luciatåg, speciellt när lillasyster håller i det i år hade det varit extra roligt att se. Jag är säker på att du gjorde det fantastiskt bra i alla fall med hela gänget!

Redo att lussa :)

Bild på oss innan vi gick luciatåg på kvällen...
Kram Johanna

söndag 8 december 2013

YEEEEEES!

Dykarcertifikatet är i hamn efter en heldag på båten. Kon-Tiki (dykföretaget) ringde oss igår och sa att de hade platser kvar på utflykten idag så vi kunde följa med. Vi nappade såklart! ville ju åka ut och göra klart allting.

Så kl. 07.40 blev vi upphämtade och åkte till båten. Idag så dök vi med Joachim som var vår instruktör första gången så kul att avsluta ihop. Vi skulle göra 3 dyk totalt och dagen gick verkligen i ett med frukost, briefing, dyk, upp -> vattenpaus, i igen och dyk2 osv. Så det var inte mycket tid till enbart vila och chilla på båten. Men vad gör det när man fick dykcertet?

Vårt första dyk gjorde vi tillsammans med en annan grupp och eftersom det var en övning man endast kunde göra en och en så fick vänta på varandra uppe vid ytan ganska länge. Det är mer jobbigt att vara där faktiskt med alla vågor än att lugnt och stilla gå ner under ytan men det gick bra. Så vi gjorde många olika övningar som vi tidigare har gjort i pool t.ex. fylla mask med vatten och tömma, andas från kompis regulator, ta av och på viktbälte osv.

Dyk 2 var mer bara simma runt med endast några få övningar så vi fick mer tid att faktiskt kolla på fiskar och vi hade ett riktigt bra dyk. Vi såg både Nemo och havssköldpadda med mera. Kul! Det var dyket som kändes bäst när jag utvärderar dagen, hittade hyfsad balans. Vår instruktör verkade nöjd med både mig och Linn att vi inte är rädda i vattnet eller stressar. Men det som jag har svårt med är att liksom sväva som en astronaut (fast i vattnet;) utan att simma med benen och inte åka upp/ner. Det är lite svårt att förklara men det är sånt som kommer förhoppningsvis gå bättre ju fler dyk man gör och får mer erfarenhet :)

Sista dyket var runt lite grottor så det var lite läskigt, tycker inte om när det blir mörkt och du har nåt över dig men annars var det häftigt. Efter 20 min (då ett dyk räknas som ett dyk) skrev Jocke på sin lilla tavla "GRATTIS!" så vi visste på ca 11 meters djup att vi klarat certifikatet. Det var rätt skön känsla och ännu bättre när man kom upp till ytan! Wiho vi klarade det på ca 2 veckor så vi är nöjda. Nu är det bara att fortsätta dyka!

Jag var helt slut när jag kom hem ca. 18.30 men skypade med familjen länge. De var mitt i julstöket och skojretades lite med nybakta lussebullar och pepparkakor. Tack gulliga familj! <3

Nu ska jag sova och ladda för en ny jobbvecka som innehåller bland annat luciatåg. Det blir kul :)

Ha det fint! /Johanna

Jag har inte så mycket bilder från dagen men är kommer några:

Mina dykpolare Linn och Jocke :)
Vi hade faktiskt fint väder också, jag hoppas det
vänder nu efter en riktig regnig månad :)
Kon-Tiki STAFF

fredag 6 december 2013

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Glad självständighetsdag Finland :) dagen har gått i blå-vita färger med Bamseklubb, kafferep för våra gäster och en Bamseparad med finska flaggor. Idag slutade jag lite tidigare än en vanlig fredag för imorgon har jag departure och ska sända bussar kl. 6 på morgonen. För lite morgontrötta mig är det bara att ställa klockan! ;)

Kati, Eliisa och jag redo för Bamseklubb!
My lovely finnish colleagues! :)
Kati, Eliisa, Essi, Kaisa and Niina

torsdag 5 december 2013

Torsdagsregn och Skype


Finaste syskonen :)
Dagen började med Bamse celebration då vi gick till några gästers rum och firade en flicka som fyllde år, alltid trevligt! Sen hade vi Bamseklubb med circus och efter så fixade vi lite inför finska nationaldagen som är imorgon genom att blåsa upp ballonger. På eftermiddagen hade vi öppet hus och pyssel för alla i Bamseklubben och Joanna hade också cirkelträning inne eftersom det regnade så mycket. Hoppas på bättre väder snart!

Sen gick Linn och jag och åt middag på Maladee en mysig thai-restaurang, nära vårt hotell. Supermysigt!

På kvällen hade vi "weekly meeting" med teamet och det finns alltid massor att prata om även om man inte alltid tror det från början ;)

Sen fick jag härlig Skype-date med familjen, mest med Jennie idag. Vi hade inte pratat på länge så det var mys! Saknar er lite extra så här i juletid<3

tisdag 3 december 2013

Underbar dag

Åh vilken härlig dag på flera sätt! Jag bytte min lediga dag från imorn till idag så att jag och Linn kunde fortsätta vår dykkurs. Vi startade med förmiddagen i poolen, fortsatte plugga i boken lite och klarade sen slutprovet i teorin. Awesome känsla! Certifikatet kommer verkligen närmare och närmare :)

Mycket grejor är det ;)



Efter var jag så trött så chillade med lite film och åkte sen till foto/printer-shoppen och skrev ut lite fler kort som jag satte upp på väggen och även lite lucianoter. Min plan är att jag ska försöka hitta ett piano på hotellet så att jag kan klinka lite, saknar det även om jag verkligen inte är nåt pianoproffs. Men det är mysigt att bara kunna spela och sjunga nu i juletid. Söta Emma var också snäll att fixa min Spotify så nu kan jag lyssna på julmusik också för att komma i stämning.

När jag kom hem sen så kom de som har "guesthouset" vi bor på med ett paket till mig. Jag hade fått post!! Så roligt! Tack bästa familjen Jonsson för fantastiskt fina julkort och även bästa julklappen. När jag läste ditt kort Unni kunde jag inte låta bli att öppna om än 21 dagar för tidigt. Men jag ville släppa ut honom så nu ska han få sova bredvid mig. Jag har dock inte bestämt namn än, alltså det på V eller B är ju väldigt bra men det känns lite taskigt att välja så det kan det bli Y också ;) Hur som helst stort TACK, Ylvistokiga jag blev verkligen jätteglad!

Puss och kram!

På kvällen åt vi middag tillsammans hela teamet för att nu har den sista anlänt, nämligen Alex som är vår andra varitéartist. Nu är hela Blue Village Chada-teamet på plats. Tror säsongen kommer fortsätta lika bra som den börjat!

Ha det gött! Kram Johanna

söndag 1 december 2013

Första advent, födelsedagar och flyt

Glad första advent! Hoppas ni alla har mer julmys hemma än vad jag har här i Thailand. När mamma visade mig julgardinerna och ljusstakarna hemma igår kändes det väldigt konstigt. Ungefär som att jultomten skulle komma till midsommar kanske men jag hoppas ni alla får en fin decembermånad! :)

Nu börjar semestrar och lediga dagar ändras och schemat ska gå ihop så denna vecka har jag faktiskt inte jobbat en enda dag i Fun Break utan enbart haft Bamseklubb, Service och Arrivals/Departures. Fast ABS Show Kidz (dansskola) och Fun Break Party hade jag som vanligt. Men det har vart en kul vecka att prova både gamla och nya saker. Som jag sagt tidigare så har jag ju saknat Bamseklubben lite så det är roligt att jag kan vara där när det behövs hjälp.

Vi har firat lite födelsedagar också, Essi 20 år på måndagen med överraskningsfest och sen Nina 22 år på fredagen då vi drog till Funky Monkey en karaoke-bar. Allting heter nåt med monkey här för övrigt om man vill hitta nån restaurang så finns det Fat Monkey, Cheeky Monkey och Funky Monkey ;) Hur som helst var det roliga kvällar och Linn och jag sjöng schlager med Carola, såklart succé med Fångad av en stormvind ;)

Idag var jag ledig och Linn och jag började vår Open Water Dive-kurs. Eller jag fortsatte lite grann eftersom jag faktiskt började redan i Egypten men aldrig hann klart. Så nu har vi studerat teorin med film och bok i veckan och idag var det både teori och praktiskt på dykcentret. Kon-Tiki är superbra som vi samarbetar med och Jocke var så himla bra instruktör. Allt flöt på bra helt enkelt! ;) Jag hade en toppendag i poolen där vi gjorde alla övningar och det var riktigt kul. Vi hoppas kunna fortsätta redan på tisdag med nästa del och sen har vi en dag kvar att dyka från båt. Det känns spännande!

Idag har jag också Skypat med mamma, pappa och Emma. Alltid lika trevligt och vi har snackat lite framtidsplaner! ;) Sen så ringde jag till världens bästa mormor som fyller år idag också så stort Grattis till dig! Saknar dig men det var så roligt att få prata med dig idag <3

GRATTIS MORMOR PÅ FÖDELSEDAGEN!
(bild från när familjen hälsade på mig på Cypern)

Jag har varit dålig med att fota på sistone så ska försöka med det och skriva ett inlägg med bilder inom kort.

Ha det bäst!

lördag 23 november 2013

Öroninflammation

Okej mitt första doktorsbesök i Thailand för den här gången är avklarat. Jag brukar att ha oturen att vara med om några tyvärr. Senast 2010, vätskebrist och inflammerad fot. Nu är det ett öra som har bråkat med mig sen vi dök förra veckan och jag tänker alltid att "det går över av sig själv". Men det har bara blivit värre och idag när jag vaknade gjorde det asont. Så jag pallrade mig iväg till Dr. Salarin och hon sa bara "oj" när hon tittade i mitt onda öra. Tydligen var det infektion och helt blockerat eller nåt. Så hon skrev ut Antibiotika (det är de väldigt generösa med här i Thailand) och örondroppar så ska jag komma tillbaka om några dagar och hoppas det är bättre då. Jag hoppas det är det då jag har planer på att dyka igen snart! Ha det fint! :)

fredag 22 november 2013

I'm singing in the rain...

Här har det varit riktigt regnväder nu i tre dagar och det ser ut att fortsätta imorn också. Det är inte alls som det "vanliga" thailandsregnet då himlen öppnar sig för några sekunder och sen är det över lika fort. Nu har det regnat konstant och det är lite halvtrist för det komplicerar så mycket i jobbet, men det kan vara mysigt också med regn.


Hur som helst så har vi fixat lite extra för alla våra gäster som nu inte kan sola och bada och haft öppet hus i Bamseklubben på eftermiddagen med film, ansiktsmålning och lekar. Det var väldigt uppskattat!

Fun Break har haft sina äventyr inomhus och ikväll hade vi också party med barnen. Kul och vi fick mycket bra feedback då flera gäster reser hem imorn.

Linn  och jag efter Fun Break-party :)
När vi kom hem tog vi bilen till Lanta Mart, en liten större supermarket och nu hade de uppdaterat sortimentet. Vi blev superglada när vi hittade OLW Sourcream & Onion chips, ostbågar, djungelvrål och Ahlgrens bilar. Lite dyrare än vanligt men helt klart värt det nån gång så där ibland. Så nu blev det fredagsmys på riktigt och jag, Eliisa, Kati, Linn, Maria och Niina kröp ner i min säng och kollade på film. Fint avslut på kvällen!
Movie night!
Nu sitter jag igen och lyssnar på regnet och funderar på vad jag ska göra imorn. Då är jag nämligen ledig helt själv och även söndag ledig tillsammans med andra. Så jag har alltså 2(!) dagar i rad, något som är väldigt ovanligt i detta jobb, tror endast jag haft det en gång tidigare sen jag startade i april så ska bara njuta :)

Hoppas ni har lika mysigt novemberväder som jag! Ha en fin helg så hörs vi snart igen.


onsdag 20 november 2013

Adress

Om man vill göra mig väldigt glad så kan man skicka ett julkort eller nåt annat fint. Nu finns i alla fall möjligheten, adressen till mig i Thailand är:

Johanna Nilsson
Bunga Raya
299 Moo 1 Ban Saladan
Koh Lanta, Krabi
81150 Thailand

Jag bor i balkongen längst ner till vänster :)
Tack så länge!

måndag 18 november 2013

Senaste veckan

Hejhej!

Nu var det ett tag sen jag skrev men här kommer lite om vad vi gjort sen sist. Det rullar på med jobbet och det är najs. Trivs superbra med teamet och Koh Lanta och jag får mer och mer koll på Fun Break också och det är verkligen en bra grej. Dock så måste jag säga att jag saknar Bamseklubben ibland, idag fick jag rycka in och ha det istället och det känns bara som det passar mig bättre. Men det är perfekt att få hälsa på då och då så blir det variation :)

I tisdags hade vi vår Kick off-dag tillsammans med Kon-Tiki, vårt skandinaviska dykföretag som vi samarbetar med. Det var en himla fin dag med både snorkling och dykning. Gött häng på båten och god mat! Vi hade tre olika stopp och man kunde flytta på sig runt öarna lite beroende på vind och vågor för att få det så lugnt som möjligt. Eftersom vi var så många som skulle pröva på dykning för första gången (för mig tredje) fick vi turas om så vi första stället hade jag snorkling. Jag såg en havssköldpadda, det var häftigt! Sen flyttade vi på båten och kom in som i en lagun och jag och Maria skulle testa dyk tillsammans med vår instruktör. När vi kom i vattnet upptäckte vi ganska snabbt att det var väldigt strömt och vi simmade allt vad vi kunde men kom inte riktigt nån vart och drev iväg åt fel håll, eller ja snarare stod still. Eftersom vi skulle göra några dykövningar vid ytan först blev det väldigt svårt och vår instruktör kallade på guider i båten att hjälpa till. Så en till hoppade i men hade inga simfötter så han hade nog full sjå att simma själv men hjälpte oss en bit tillbaka till båten, sen nådde vi en lina efter en stund tills sparkande med benen. Det var så jobbigt! Jag vet inte hur länge vi var i vattnet, det kändes nog längre än var det var men vi fick komma ombord och vila lite. Då kände jag hur stressad jag var och att jag panikat lite så allt bara kom över mig. Det var ju ingen fara men där satt jag gråtandes med massa snälla instruktörer och lokal personal som tog hand om mig. De bestämde att vi skulle göra övningarna vid stegen på båten så Maria började medan jag fick varm choklad. Sen kände jag bara att jag måste dyka igen och verkligen pröva på riktigt, det kan ju vara fantastiskt så som jag kommer ihåg iaf! Vi fick bara en dålig start men sen klarade jag övningarna galant och dök tredje gången på ca 10 meters djup i 47 minuter. Jag är stolt över mig själv och nu ska jag försöka ta klart det där dykcertifikatet som jag en gång påbörjade i Egypten :) 

Jag glömde min kamera denna dag, men här är en bild jag
lånat från Linn så ser ni lite hur det ser ut :)
Igår var jag ledig och vi åt supergod frukost och åkte sen till Long Beach. Det var himla fint! fick jätteskön massage vid stranden också, hon fixade mina axlar som jag har haft ont i sen förra veckan. Jag och Niina hängde också på och spelade volleyboll med några thaiare+turister vid stranden. De var riktigt duktiga så det var så kul. Volleyboll när den är som bäst! Sen skypade jag med familjen och efter det var jag faktiskt på thaiboxning. Så totalt inte min grej men det var liksom intressant att se konceptet runt hela arrangemanget + att vi hade fått billiga biljetter för mina kollegor kände nån. Men fy för att se dem slåss, jag satt som en liten tant och kollade bort eller blundade. Så jag stannade inte länge utan åkte hem efter 4 matcher. Som jag sa så visste jag till 99% att det inte var min grej och nu fick jag liksom det bekräftat, men nu har jag sett thaiboxning i Thailand och det var första och sista gången :)

Lunch vid stranden. Maria, Joanna och Niina.

Long Beach


Thaiboxningarenan


Idag var det som sagt Bamseklubb med honungsjakt och hela eftermiddagen så satt vi i drygt 2 timmar och laminerade olika affischer, papper, bilder, brev och klippte och klistrade allt som vi behöver till barnklubbarna. Vi har nämligen äntligen fått vår laminator så det var party ;) Sen var det Bamseparad och ledigt. Niina och jag tog en powerwalk på stranden och sen så fortsatte Linn och jag med lite styrka i bamsehuset. Det är världens bästa träningsrum :)

Linn när hon körde sitt Afrodans-pass med nästan hela
teamet. Så himla bra och superkul träning!


Ha en fin vecka så hört vi snart igen! Kram från mig.