torsdag 31 oktober 2013

Busvädersdag

Hejhej!
Idag har jag jobbat igen, jag fick ha Fun Break själv på morgonen för Niina var tvungen att ha Bamseklubb men jag tycker det gick fint. Det är lite svårt bara att jag inte ens haft alla olika temadagar men det var kul! Så man kan säga att det var en lyckad första gång. Efter så hade vi poolfun och sen hade vi lite tid innan nästa aktivitet i Bamseklubbhuset att bara hänga och kolla på vad vi ska klä ut oss till ikväll när vi ska fira Halloween. När vi var där började det spöregna och åska riktigt ordentligt, men jag kan tycka det är mysigt. Sen blev det tyvärr ingen ABS Show Kidz så jag, Eliisa och Niina hade Hang Out istället som är vårat nya häng för tonåringar. Det kom tre st och vi gjorde drömfångare och hade svensklektion för våra finska ledare, det var kul! :)

Nu har jag precis duschat och sen ska hela teamet klä ut oss och ha en najs kväll. Bilder på detta får komma senare men här är lite från idag.

Regn!


Essi å Niina som bamsebagare/batman :)


Trevlig alla helgons-helg till alla där hemma!

Kram från mig.

tisdag 29 oktober 2013

Boxning, volleyboll och film

Hejsan!

I söndags var jag på thaiboxning för första gången. Det var verkligen nåt nytt men roligt! Man fick liksom en egen personlig tränare/instruktör som försökte visa, förklara och säga hur man skulle göra. I början var jag helt vilse men efter varje runda så gick det bättre och bättre. Man svettades som en galning! Det var jobbigt och man kände verkligen att det var bra träning, inte minst av den härliga träningsvärken dagen efter. Jag kunde knappt lyfta mina armar!

Igår var det premiär för Fun Break och vi hade hela 9 barn, det var många när man ser till antalet gäster på hotellet nu. Det blev lite agentträning, lekar och allmänt skoj. Vi hade tänkt att gå ut en sväng men det har regnat ganska mycket de senaste dagarna och det kom en mega-regnskur under Fun Break så vi stannade inne. Det är toppen att vi har ett stort rum som vi kan ha aktiviteter i vid regnväder.

Idag har det vart sol och fint väder hela dagen och jag har jobbat igen. Fast idag var det inte Fun Break utan Bamseklubb som jag faktiskt har mer koll på. Efter det så hade vi pool fun med Bamse, lunch och sen tränade jag på ABS Show Kidz-danser och hade service vid poolen. Det var lugnt men några få gäster kom förbi med lite frågor. Det är alltid svårast nu i början när man inte hunnit lära sig allt än men man lär sig varje dag och man får försöka fortsätta studera även när man börjat arbeta, det är liksom en mix i starten på ett nytt ställe :)

Relaxpoolområde på mitt hotell

Chadas aktivitetspool vid havet

Kl. 17 var det beachvolleyboll på schemat som jag inte spelat på jättelänge och ville vara med på. Det var jag, Joanna och Daniel och sju till duktiga gäster som spelade ihop, så det var perfekt 5 mot 5. Superbra spel blev det! Efter var man jättesandig så vi tog ett dopp i havet som var alldeles ljummet. Helt fantastiskt! Man kände knappt någon skillnad när man vadade ut i vattnet och därifrån njöt vi solnedgången också. Helt okej avslut på min jobbdag! ;)

När vi kom hem tog jag en dusch sen beställde vi takeaway-mat och kollade på film hos Joanna. Vi var fyra st (Daniel, Joanna, Maria och jag) i en dubbelsäng i ett rum med knappt fungerande air condition. Det var rätt varmt men helt klart mysigt. Nu ska jag sova för imorn är det jobb igen...

Volleyboll!! :D

...Ha en fin kväll! /J



lördag 26 oktober 2013

Förberedelser och fix

Tjena!
De två senaste dagarna har inte vart så intressanta att skriva om så här kommer en kort variant ;) Vi har varit på hotellet och kontoret och packat upp massor av grejor som vi ska ha till Fun Break och Bamseklubben. Sen har vi sorterat allt och ordnat fint i lådor, kollat vad som saknas och planerat de olika dagarna vi ska ha och fixat schema. Vi har också börjat träna lite på de ABS Show Kidz-danser som vi ska ha med barnen.

Idag fick vi våra första gäster till Chada så Bamse och hans vänner välkomnade med ballonger. Trevligt! Fun Break börjar dock först på måndag så imorn är jag ledig tillsammans med Essi och Maria. Vi har bokat in thaiboxning och massage men det är det enda vi har planerat. Min hosta är fortfarande kvar lite men jag orkar inte vänta på att det ska gå över så ska träna imorn iaf så får vi se hur det går.

önskar jag hade lite nya bilder att lägga upp men har varit dålig att fota på jobbet. Det får jag göra till veckan så ska ni få se hotellet.

Tills dess: HA DET FINT!

-----------------------------------------------------------------------------

Kl. 00.20 (thai-tid). Efter lite skype med mamma, pappa och Jennie finns det nu också en bild att lägga upp från denna dag. Tack för en mysig pratstund kära, saknade familj!

<3

onsdag 23 oktober 2013

Dag 3 i Thailand

Hallå!
Idag var vi lediga även om dagen på ett sätt inte skiljde sig så mycket från de tidigare två, har ju inte vart så "hard work" i början med elefantridning och solning på stranden ;)

I alla fall så sov jag lite längre och tog sen en längre promenad på stranden och sen upp mot huvudgatan och utforskade lite kvarter i området. Jag kände för lite mer "lugn" träning för min del då jag har fått tillbaka min himla hosta och sover lite sisådär om natten. Dessutom fortfarande lite blåslagen sen gocarten men förhoppningsvis kan jag också pröva thaiboxning snart, vore skoj!

När jag gick på gatorna här i Koh Lanta så hörde jag in princip 2 språk thai+svenska. Redan nu är det otroligt mycket svenskar här nere även om högsäsongen verkligen inte startat än. Jag råkade passera vid svenska skolan och just i det kvarteret låg det jättemånga fina hus med dörrskyltar som: "Lindström", "Lotta & Hans", "familjen Andersson" med flera. Det var lite märklig känsla, som att promenera i Skåre nu men att höja temperaturen och luftfuktigheten lite. Så om man vill hänga med andra svenskar här på ön verkar ju chanserna vara goda :)

Sen träffade jag kollegorna för lite lunch och shopping på em. Jag köpte lite nödvändigheter till rummet och för att pynta till det lite, t.ex. handtvål, galgar, handduk, ljuslyktor och sarong. Klockan drog iväg och sen fixade jag i mitt rum och tog det lite lugnt, sen hade jag och Niina planerat att gå på massage. Vi hade hört bra om ett ställe som ligger ca 10 min promenad bort och det var jättefint och så avkopplande. Det kommer att bli fler gånger, garanterat.

När vi var klara där gick vi tillbaka för att välkomna en ny kollega. Maria och jag tog faktiskt studenten samtidigt från samma skola men olika klasser och var på Blue Academy ihop. Så det ska bli kul att lära känna henne mer här :) nästa person till teamet kommer på lördag och så tillkommer det några till inom några veckor tror jag.

Nu ska jag kolla lite Ylvis-klipp, det är mitt absolut bästa kvällsnöje och sen ska jag sova. Imorn ska vi till hotellet som jag faktiskt knappt sett något av än så det ska bli kul.

Godnattkram!

en till bild från utflykten igår :)



tisdag 22 oktober 2013

My new home

Balkongutsikt med lite hav och kor på andra sidan gatan :)

Litet men mysigt och en stor säng<3

Här bor jag! Välkommen att hälsa på när som helst :)

Djungeldag

Om färgen har varit blå tidigare så kanske jag ska byta till Johannas gröna värld nu. Det är helt galet vackert i Thailand under/efter regnperioden och idag har vi verkligen fått uppleva det. Vi skulle idag testa en ny utflykt med lite mer vandring än den igår men även tid till att chilla på stranden så det var riktigt härligt. Koh Lanta är ingen stor ö man tar sig från norra till södra sidan på ca 30-40 minuter så det känns som man på bara 2 dagar har utforskat stora delar av ön. Man lär kunna den rätt bra efter 6 månader iaf, men det är supermysig med många fina stränder speciellt på västra sidan, där även vårt Blue Village hotell ligger.

Först så åkte vi till ett ställe där vi skulle vandra upp till ett vattenfall och en grotta. Det tog nog en timme att gå upp till vattenfallet och betydligt snabbare tillbaka men på ditvägen skulle vår lokala guide Wat visa oss alla olika växter och djur samt varna oss för halkiga stigar. Jag som inte är något stort fan av djur var lite på min vakt eftersom det tydligen skulle kunna vara ormar och annat härligt där i djungeln. Men det läskigaste vi såg var en äcklig ödla så jag måste säga att jag är nöjd! Det var väldigt härligt att gå där i djungeln och varmt och svettigt som bara den. Just nu är det väldigt hög luftfuktighet och det kändes som om man hade badat när man kom tillbaka till bilen.

Sen åkte vi till en fyr med fantastisk utsikt över havet och där efter blev det lunch, det gäller att vänja sig vid den starka maten igen men det var gott. Restaurangen låg precis bredvid Bambu Beach så när vi ätit upp hade vi ca 1,5 timme att bara njuta på stranden. Det var jättefin strand men det var lite svårt att komma i först för det var höga vågor och massa klippor/stenar i vattnet som man inte såg. Så vi skrapade och slog oss i lite grann men när man väl var i var det jätteskönt. Sen såg vi att vi gick i på lite fel ställe och kom sen upp mer till vänster av stranden där det inte var några vassa klippor. Så nu vet man det till nästa gång! :)

Vi kom tillbaka ca kl 15.30 och då skulle de andra på thaiboxning, det hade varit kul men jag kände av flera anledningar att jag bara ville ta det lugnt. Mitt knä är inte helt bra än efter en liten gocart-krasch i fredags och sen var jag supertrött. Det har verkligen gått i ett sen vi kom hit men på ett positivt sätt. Nu hade jag äntligen tid att packa upp och fixa i mitt rum! Thaiboxning hinns nog med fler gånger och snart ska vi ut och äta.

Hoppas det är bra med alla!  /Johanna




Eliisa, Niina, Essi och Joanna



Det är på riktigt ;)


Ett bad var givet :)

måndag 21 oktober 2013

THAILAND!

Hejhej!

Nu är jag framme på mitt nya ställe efter några sista härliga dagar med teamet på Cypern. Vi hade bland annat Kick down och var i Larnaca och åkte gocart och sov en natt på hotell. Sa hejdå till alla på lördag eftermiddag efter att ha städat ur min lägenhet, sen började den långa resan ihop med Niina.

Vi åkte kl. 18 från Fig Tree Bay och var framme på Koh Lanta ca. kl. 20 Thaitid. Så det tog ett tag och man blir ju helt konstig i huvudet av att äta på helt fel tider, vakna-somna hela tiden så jag var så trött och hungrig när vi kom fram. Ändå hade vi ett lyxplan i 2 våningar med egen skärm, massa filmer och musik samt kudde och filt. På guesthouset fick vi våra rum (ska visa bilder senare) som ligger ungefär 10-15 minuters promenad från hotellet jag ska jobba på. Sen träffade vi lite nya kollegor, det var 4 i vårt team som redan var här. Lisa (manager), Essi, Eliisa och Joanna.

Sen åkte vi och åt och sen skypa jag lite med familjen innan jag somna.

Idag skulle vi studera en av våra utflykter som heter "Explore Lanta". Det har verkligen vart en heldag med elefantridning, longtailbåt, apor, lunch på en restaurang med fin utsikt och lite shopping i en by. Nu är jag helt slut men dagen är inte över än! Vi ska på thaimatlagningskurs om 1 timme, också nåt vi erbjuder för våra gäster så då gäller det ju att ha koll ;)

Imorn ska vi på en ny utflykt någon slags jeepsafari med djungelvandring. Det ska bli kul!

Det är roligt att vara tillbaka i Thailand men det är fortfarande lite svårt att greppa att det här man ska bo och jobba i 6 mån framåt. Vi har ju inga gäster än men de första landar på lördag så då kanske det känns lite mer "på riktigt" :)

Skriver snart igen! //Johanna






måndag 14 oktober 2013

Ledig idag

Hallå!

Idag har varit en optimal ledig dag förenat nytta med nöje ;) Städning av lägenhet och tvätt på morgonen, lunch med Johanna. Sen hyrde jag moppe och åkte runt och utforskade ön lite mer i närområdet. Det finns jättefina utsiktsplatser som jag hamnade vid men såklart dog batteriet i kameran när det började bli riktigt vackert. Så där satt jag och läste vid en bänk i solen med havet precis framför, svårt att beskriva exakt men sämre kan man ha det. Efter det åkte jag tillbaka och träffade Frida och Johanna vid poolbaren och njöt nån timme till i solen. Snart ska jag duscha och sen ska vi ut och äta på nån mysig restaurang ikväll.

Imorn är det jobb igen men jag har endast 3 arbetsdagar kvar här på Cypern för på fredag-lördag har vi team-dygn och ska till Larnaca och bo på hotell. Lyx! Får berätta mer när jag vet mer :)

Sen så bär det av till Thailand på lördag kväll! Helt galet och jag är glad att jag reser med min kollega Niina. Det är ju en rätt lång resa via Dubai och Bangkok innan man kommer fram till Krabi. Så spännande!

Några bilder från idag:



Fantastiskt med självutlösare...

.... eller hur!? ;) haha!


Foton från när mamma, Jennie, mormor och morfar var på besök

Bamses magiska parad

Bamseklubben ute på äventyr :)

Snygg syster man har! ;)

Vi åkte till stranden en dag :)

Jennie och mormor framför Konnos Beach

Tower House, vår favoritrestaurang!

Vattenpolo: Guests vs. Guides!

Finaste syster och jag ute vid Cape Greco

Jag och mormor :)

Sista doppet i havet (6/10)

Våra fantastiska showartister Mirjam, Jocke och Julia efter 80-talskvällen.
Vi missade inte en enda show på hela veckan, Oj va grymma dom är! :D

Morfar, Jennie och mamma på Tower House.

Tack igen för en finfin vecka! <3

torsdag 10 oktober 2013

Supersnabbaste veckan på länge

Hejhej!

Förra veckan var ju mamma, Jennie, mormor och morfar här men nu har de tyvärr åkt. Jag förstår inte hur en vecka kunde gå så snabbt men vi hade det iaf jättebra. Det är najs väder nu, lagom varmt och skönt! Lite blåsigt de sista dagarna men annars perfekt.

Jag jobbade ju en del men hade verkligen fått ett guldschema så vi kunde ha mycket tid tillsammans (jag jobbade t.ex. inga kvällar). Sen så fick jag springa i mellan solning på mormor och morfars hotell som låg precis bredvid Nausicaa mellan Bamseklubben och aktiviteter. Ville ju spendera varenda ledig minut med familjen såklart. Vi har mest badat, solat, ätit goda middagar och kollat på våra fantastiska kvällsshower på hotellet. Toppenvecka helt klart och mamma planerar redan nästa Cypern-semester!

Det var så kul att ha dem här! få visa hur/vart jag jobbar men det är alltid lika jobbigt att säga hejdå igen. Denna gång tror jag också det kan vara för ett lite längre tag eftersom jag åker direkt till Thailand här från Cypern, men det är tur att det finns Skype med mera så att man kan ha kontakt :)

Här är en bild från veckan, får fixa mer senare men det tar så lång tid att ladda upp här och nu måste jag kila tillbaka till jobbet. Bamses Pizzaparty väntar!

Konnos beach som ligger mellan Fig Tree Bay och Ayia Napa

tisdag 1 oktober 2013

Familjen på plats!

Hejhej!
Nu är de äntligen här, mamma, Jennie, mormor och morfar. Jag mötte dem igår natt runt 1-tiden vid mormor och morfars hotell. Mamma och Jennie sover hos mig. Det är så kul att ha dem här!

Idag var jag tvungen att jobba lite på fm. Bamseuppvaktning och sen Bamseklubb som för övrigt gick jättebra idag! Vi hade många nya barn som var hur goa som helst och verkligen hängde med på allt vi gjorde. Kl. 13 var min arbetsdag slut (jag klagar inte) ;) och jag kilade över till mormor och morfars hotell där vi käkade lunch och spenderade eftermiddagen vid poolen. Underbart!

Nu har vi nyss ätit mat för världens bästa mormor hade lagat köttbullar och tagit med. Vi hade till och med lingonsylt, och alltihop var det godaste jag ätit på länge. Tack så himlans mycket :)

Snart ska vi kila och se 80-talsshowen på Nausicaa. Det ska bli kul!

Vi hörs och ses så får ni lite bilder från dagen :)

KRAM!




Exotisk middag på balkongen ;)