lördag 23 november 2013

Öroninflammation

Okej mitt första doktorsbesök i Thailand för den här gången är avklarat. Jag brukar att ha oturen att vara med om några tyvärr. Senast 2010, vätskebrist och inflammerad fot. Nu är det ett öra som har bråkat med mig sen vi dök förra veckan och jag tänker alltid att "det går över av sig själv". Men det har bara blivit värre och idag när jag vaknade gjorde det asont. Så jag pallrade mig iväg till Dr. Salarin och hon sa bara "oj" när hon tittade i mitt onda öra. Tydligen var det infektion och helt blockerat eller nåt. Så hon skrev ut Antibiotika (det är de väldigt generösa med här i Thailand) och örondroppar så ska jag komma tillbaka om några dagar och hoppas det är bättre då. Jag hoppas det är det då jag har planer på att dyka igen snart! Ha det fint! :)

fredag 22 november 2013

I'm singing in the rain...

Här har det varit riktigt regnväder nu i tre dagar och det ser ut att fortsätta imorn också. Det är inte alls som det "vanliga" thailandsregnet då himlen öppnar sig för några sekunder och sen är det över lika fort. Nu har det regnat konstant och det är lite halvtrist för det komplicerar så mycket i jobbet, men det kan vara mysigt också med regn.


Hur som helst så har vi fixat lite extra för alla våra gäster som nu inte kan sola och bada och haft öppet hus i Bamseklubben på eftermiddagen med film, ansiktsmålning och lekar. Det var väldigt uppskattat!

Fun Break har haft sina äventyr inomhus och ikväll hade vi också party med barnen. Kul och vi fick mycket bra feedback då flera gäster reser hem imorn.

Linn  och jag efter Fun Break-party :)
När vi kom hem tog vi bilen till Lanta Mart, en liten större supermarket och nu hade de uppdaterat sortimentet. Vi blev superglada när vi hittade OLW Sourcream & Onion chips, ostbågar, djungelvrål och Ahlgrens bilar. Lite dyrare än vanligt men helt klart värt det nån gång så där ibland. Så nu blev det fredagsmys på riktigt och jag, Eliisa, Kati, Linn, Maria och Niina kröp ner i min säng och kollade på film. Fint avslut på kvällen!
Movie night!
Nu sitter jag igen och lyssnar på regnet och funderar på vad jag ska göra imorn. Då är jag nämligen ledig helt själv och även söndag ledig tillsammans med andra. Så jag har alltså 2(!) dagar i rad, något som är väldigt ovanligt i detta jobb, tror endast jag haft det en gång tidigare sen jag startade i april så ska bara njuta :)

Hoppas ni har lika mysigt novemberväder som jag! Ha en fin helg så hörs vi snart igen.


onsdag 20 november 2013

Adress

Om man vill göra mig väldigt glad så kan man skicka ett julkort eller nåt annat fint. Nu finns i alla fall möjligheten, adressen till mig i Thailand är:

Johanna Nilsson
Bunga Raya
299 Moo 1 Ban Saladan
Koh Lanta, Krabi
81150 Thailand

Jag bor i balkongen längst ner till vänster :)
Tack så länge!

måndag 18 november 2013

Senaste veckan

Hejhej!

Nu var det ett tag sen jag skrev men här kommer lite om vad vi gjort sen sist. Det rullar på med jobbet och det är najs. Trivs superbra med teamet och Koh Lanta och jag får mer och mer koll på Fun Break också och det är verkligen en bra grej. Dock så måste jag säga att jag saknar Bamseklubben ibland, idag fick jag rycka in och ha det istället och det känns bara som det passar mig bättre. Men det är perfekt att få hälsa på då och då så blir det variation :)

I tisdags hade vi vår Kick off-dag tillsammans med Kon-Tiki, vårt skandinaviska dykföretag som vi samarbetar med. Det var en himla fin dag med både snorkling och dykning. Gött häng på båten och god mat! Vi hade tre olika stopp och man kunde flytta på sig runt öarna lite beroende på vind och vågor för att få det så lugnt som möjligt. Eftersom vi var så många som skulle pröva på dykning för första gången (för mig tredje) fick vi turas om så vi första stället hade jag snorkling. Jag såg en havssköldpadda, det var häftigt! Sen flyttade vi på båten och kom in som i en lagun och jag och Maria skulle testa dyk tillsammans med vår instruktör. När vi kom i vattnet upptäckte vi ganska snabbt att det var väldigt strömt och vi simmade allt vad vi kunde men kom inte riktigt nån vart och drev iväg åt fel håll, eller ja snarare stod still. Eftersom vi skulle göra några dykövningar vid ytan först blev det väldigt svårt och vår instruktör kallade på guider i båten att hjälpa till. Så en till hoppade i men hade inga simfötter så han hade nog full sjå att simma själv men hjälpte oss en bit tillbaka till båten, sen nådde vi en lina efter en stund tills sparkande med benen. Det var så jobbigt! Jag vet inte hur länge vi var i vattnet, det kändes nog längre än var det var men vi fick komma ombord och vila lite. Då kände jag hur stressad jag var och att jag panikat lite så allt bara kom över mig. Det var ju ingen fara men där satt jag gråtandes med massa snälla instruktörer och lokal personal som tog hand om mig. De bestämde att vi skulle göra övningarna vid stegen på båten så Maria började medan jag fick varm choklad. Sen kände jag bara att jag måste dyka igen och verkligen pröva på riktigt, det kan ju vara fantastiskt så som jag kommer ihåg iaf! Vi fick bara en dålig start men sen klarade jag övningarna galant och dök tredje gången på ca 10 meters djup i 47 minuter. Jag är stolt över mig själv och nu ska jag försöka ta klart det där dykcertifikatet som jag en gång påbörjade i Egypten :) 

Jag glömde min kamera denna dag, men här är en bild jag
lånat från Linn så ser ni lite hur det ser ut :)
Igår var jag ledig och vi åt supergod frukost och åkte sen till Long Beach. Det var himla fint! fick jätteskön massage vid stranden också, hon fixade mina axlar som jag har haft ont i sen förra veckan. Jag och Niina hängde också på och spelade volleyboll med några thaiare+turister vid stranden. De var riktigt duktiga så det var så kul. Volleyboll när den är som bäst! Sen skypade jag med familjen och efter det var jag faktiskt på thaiboxning. Så totalt inte min grej men det var liksom intressant att se konceptet runt hela arrangemanget + att vi hade fått billiga biljetter för mina kollegor kände nån. Men fy för att se dem slåss, jag satt som en liten tant och kollade bort eller blundade. Så jag stannade inte länge utan åkte hem efter 4 matcher. Som jag sa så visste jag till 99% att det inte var min grej och nu fick jag liksom det bekräftat, men nu har jag sett thaiboxning i Thailand och det var första och sista gången :)

Lunch vid stranden. Maria, Joanna och Niina.

Long Beach


Thaiboxningarenan


Idag var det som sagt Bamseklubb med honungsjakt och hela eftermiddagen så satt vi i drygt 2 timmar och laminerade olika affischer, papper, bilder, brev och klippte och klistrade allt som vi behöver till barnklubbarna. Vi har nämligen äntligen fått vår laminator så det var party ;) Sen var det Bamseparad och ledigt. Niina och jag tog en powerwalk på stranden och sen så fortsatte Linn och jag med lite styrka i bamsehuset. Det är världens bästa träningsrum :)

Linn när hon körde sitt Afrodans-pass med nästan hela
teamet. Så himla bra och superkul träning!


Ha en fin vecka så hört vi snart igen! Kram från mig.

tisdag 5 november 2013

Holiday!

En till sak glömde jag ju säga! Jag har fått reda på när jag får min semester. Om ganska exakt 2 månader har jag 2 veckor i Thailand och planen är att resa runt. Finaste Louise kommer hit då och vi kommer åka upp och hälsa på runt om kring Chiang Mai och sen får vi se mer vad det blir. Jag är superglad! fick precis de datum jag önskade och ser verkligen fram emot det. Känns toppen att kunna passa på att resa dit när jag ändå är i samma land :):)

Så i januari hälsar vi på "vårt" kära Thailand igen! <3

Lyxlediga

Idag har jag haft en riktigt bra ledig dag tillsammans med Maria, Linn och Kati. Det fina när man är ledig här är att man inte har några måsten i härliga Thailand. Vi kan göra precis vad man vill och blir riktigt bortskämda med guidelivet just nu. De städar 2 gånger i veckan åt oss och tvätten är bara att lämna in så kommer den struken tillbaka, kostar inte en krona. Snacka om lyx! Hoppas jag vet vad en dammsugare är när jag kommer hem ;)

Så idag har vi hängt vid våran egna, nya fina pool som öppnade för några dagar sen. Underbart! Sen gick vi ut på byn för lite shopping och vi tog även massage. Himla skönt men man blir rätt trött efter faktiskt, hela kroppen kommer liksom i sovstämning. Men vi skulle ut med teamet och testa en ny restaurang som vi ska ha lite samarbete med för den ligger så nära vårt hotell. Jag var inte superhungrig men följde mest med som sällskap. Det såg ut att vara god mat iaf, får testa någon annan dag! ;)

Nu ska chilla lite med en film och sen sova. Ha det fint!




Maria, jag och Kati efter massagen. Då får man lite frukt på terassen

Kati och Linn :)

Jag och Eliisa :)

söndag 3 november 2013

FIKA

Tack för att ni låter mig få vara med på
fikat genom Skype underbara familj! Man 
blir ju inte alls avis på nybakad kladdkaka
eller marabou choklad. Pappa är kanske inte 
så överraskande, väldigt bra på att zooma in
allt gott. Jag saknar er! och så ska jag 
uppfinna nåt så man kan skicka kladdkaka på mail ;)





Beach day

Hej hopp!
Här rullar det på typ som vanligt och om några veckor hoppas jag att man har kommit in ännu mer i rutiner på jobb och fått ännu mer koll. Igår hade vi Fun Break med hela 12 barn, skojsigt och vi hade massa roliga vattenlekar. Vi har även fått en ny tjej till teamet (Linn) som ska vara Fun Break-ledare. Lyx att vara tre så det är toppen!

Efter jobbet så träffade vi en till ny kollega (Kati) som ska vara Bamse-ledare. Men nu har alla som ska jobba på Chada kommit till Thailand. Det känns väldigt bra med teamet och det känns bara bättre och bättre här på Koh Lanta. Jag gillar denna ö skarpt måste jag säga.

Sen tog jag, Maria och Kaisa en powerwalk längs stranden och sen simmade vi lite i vår pool när vi kom hem. Joanna och Daniel kom från gymmet och hade köpt med mat till oss så vi käkade hemma. Mysigt!

Resten av kvällen hade jag Skype-date med Linn och Unni, hann även prata med Stina och mamma och pappa. Bästa avslutet på en toppendag att få lite sverige-kontakt med vänner/familjen. Det är faktiskt lite krångligare nu med tidsskillnaden men helger funkar fint.

Idag gick jag upp strax innan 10 för vi skulle till stranden. Så himla härligt att sola men det var sjukligt varmt och man svettades som bara den så det blev ganska många dopp i havet. Sen blev det sen thai-lunch på en restaurang som är utbyggd över havet, jättefint. Kyckling och cashewnötter blev det, en av mina favoriträtter.

Kati, Eliisa, Niina, Maria och Linn. Alla barnledare :)

Nu får vi se vad som händer ikväll, kanske boxning, springa och film?

Ha en fin kväll allihop. Vi hörs mer i veckan, kram!

Halloween

Nästan hela gänget!

Jag och min pirat Eliisa ;)