onsdag 26 februari 2014

Förändringar och födelsedagsfest

Hejsan!

Nu är det lite mer än en vecka sen jag skrev senast men det har verkligen hänt en del saker rent arbetsmässigt. Till att börja med så har vi fått lite nya kollegor till Chada, Linda som nu jobbar som Guest Relation och sen Martin som är vår nya manager. Det är alltid spännande och roligt med nya människor till ett team, det ger ofta positiv energi, nya idéer och man ser saker och ting på ett nytt sätt. Jag är säker på att vi kommer få ett toppenavslut på den här vintersäsongen och verkligen köra järnet.  

Så förutom jobb så har vi också firat födelsedag! Igår fyllde Martin 23 och vi överraskade honom med ett Toga-party med pizza, tårta och sen utgång. Det var en jättekul och lyckad kväll och det bästa av allt var att han blev så glad. Här kommer lite bilder från kvällen:

Hela gänget! (måste bara säga att jag är sjukt
nöjd över blomsterkransen som jag och Linda gjorde! ;)
TEAM CHADA :)
Imorgon är jag ledig, jag vet inte riktigt vad jag ska göra än men det blir nog en rätt lugn dag tillsammans med några andra vänner/kollegor som också är lediga.

Hoppas allt är bra med er där hemma!

Kram från mig.

tisdag 18 februari 2014

Alla hjärtansdag-post

Måste bara visa vad sötaste mormor och morfar har skickat till mig och idag kom det fram till Koh Lanta. Tack så jättemycket! Jag blir alltid lika glad när jag får post :) extra puss och kram till er idag. Jag saknar er! <3

Men såklart funkade det inte att ladda upp bilden nu men då kan jag ju berätta vad som kom i det gröna brevet... Goda geléhjärtan, marabou chokladhjärtan, tidningar och ett fint kort. Som sagt TACK igen!

måndag 17 februari 2014

Liten egypten-reunion!

Igår kom Eveliina hit och eftersom jag jobbade hela söndagen träffade jag henne på em/kvällen. Vi åt middag på Fat Monkey tillsammans med Mikko, Essi och Linda så det var mysigt.

Eftersom de bara skulle vara här på Koh Lanta två dagar lyckades jag byta min lediga dag till idag så att vi kunde få tid ihop. Så idag har vi hängt vid stranden, kört moppe runt hela ön till nationalparken och kollat på solnedgången från en utsiktsplats. Kvällen avslutades med god nachos på restaurang Coco. Så en riktigt bra ledig helt enkelt! Vi tog massa foton också så ni får se lite hur fint det var. :)

Nu kör vi!
Fyren på sydligaste delen av Koh Lanta

Fina Mikko och Eveliina
Vi jobbade ihop i Egypten i somras, så knäppt men
kul att ses igen fast i en helt annan del av världen.
Tänk vad många underbara människor jag träffar
egentligen, många just nu genom detta jobb :)



Hoppas allt är bra med er alla! Kram Johanna

söndag 16 februari 2014

Teamdag!

I lördags hade vi teamdag, en riktigt najs dag som nog blev ännu bättre än jag hade väntat mig även om jag inte hade tänkt så mycket. Efter lunch åkte vi till ett kajakställe och paddlade, sjukt obekvämt att sitta så (det var första gången för mig, har bara paddlat kanot förut) men det var ju fin utsikt. Sen åkte vi vidare till en strand på södra delen av Koh Lanta så det var lugnt och gött. Där hade vi lite chill och hängtid men också lekar som Maria och Maja hade förberett. Det var riktigt kul! och många såna lekar där man ska gissa vem som kan/klarar olika saker.

På kvällen hade vi middag med thaimat och sen åkte vi partytaxi tillbaka med musik. Vi fick en liten paus att duscha och byta om och jag hade även kontakt med Eveliina som skulle komma till Koh Lanta dagen där på och ville bo hos mig. Vi jobbade tillsammans i Egypten så det var ju perfekt att hon kunde komma hit nu när Mikko också är här och hälsar på :))

Hur som helst sen åkte vi till Funky Monkey för karaoke och jag var hemma ca. 2 så inte så mycket sömn inför nästa jobbdag. Men det får det vara värt ibland! Vi hade en härlig dag tillsammans iaf och här kommer lite bilder! :) 

De flesta i team CHADA.

Kati, jag, Linn och Eliisa.
Linda, Maria och Kaisa :)

Mot stranden!

fredag 14 februari 2014

Glad alla hjärtans-dag!

Hej på er!

Denna vecka har gått fort :) igår var jag ledig och spenderade dagen tillsammans med Niina, Essi och Mikko som är här på besök nu. Så galet roligt att ses igen, vi jobbade tillsammans i Egypten i bästa Aquamarine-teamet. Men som sagt, jätteknäppt och kul att träffa han här igen. Vi hade en dag med moppe så åkte runt lite på ön och chillade vid Klong Nin-stranden.

Niina

Klong Nin

På kvällen blev det massage och sen middag på Thai-cat. Det är en rätt rolig restaurang för man hinner knappt beställa innan maten står på bordet. Men så springer servitörerna runt med maten också och det jobbar sjukt många där. Fast hungriga som vi var klagade vi inte och gott var det också. Trevligt ställe!

Niina, Mikko och jag

Idag har jag jobbat, vi hade Fun Break och även party på kvällen så var hemma ca. 20.30. Då ville vi såklart ha lite alla hjärtans-dag-mys i teamet så det blev filmkväll hos mig med en romantisk film. Det var fint! Nu är jag så mätt på allt godis dock men jag hann skypa lite med mamma och Jennie innan jag snart somnar medan jag skriver detta ;)



Imorn ska vi ha teamdag med bl.a. kajakpaddling, ska bli spännande! Hoppas kunna lägga upp några bilder från dagen sen!

Hoppas ni haft en fin alla hjärtans-dag där hemma, ni är många kära vänner och familj som är saknade nu. Ta hand om er, kram!


söndag 9 februari 2014

...

Så har ännu en vecka flugit förbi och just nu sitter pappa och Fredrik på planet hem till Sverige igen. Vi har haft det superbra och härligt ihop! Sista dagarna på Koh Lanta har spenderats runt poolen och på stranden, lite i Saladan och på olika restauranger. Vi har spelat beachvolleyboll och läst böcker, semester helt enkelt.

Igår så shoppade vi några saker och sen var pappa och Fredrik hemma hos mig och skypade med mamma medan jag var med och firade Maria (kollega) som fyllde 23. Det var lite överraskningsfest för henne och det var väldigt roligt för hon blev så glad. Men jag var tyvärr inte med hela kvällen eftersom det också var sista för pappa och Fredrik utan jag åkte sen dit och sov där. Det var varmt men mysigt:)

På morgonen var det avskedsdags, alltid lika jobbigt men ändå så glad för den fina vecka vi fick ihop. Men det var tårar när man vinkade av bussen helt klart, Jag vet ju inte när vi ses igen men hoppas på inte allt för lång tid. ;(

Sen åt jag frukost, hade service, gjorde schema, hade siesta och åt lunch, hade service igen och sen hotellrundtur. Det var nog en av mina bästa hittills här på Chada, då är det kul! Det var inte så många gäster, runt ett tio-tal men de var intresserade och ställde många frågor :)

Efter köpte vi lite street-food och sen har jag skypat med mamma och Emma och bara chillat på mitt rum. Imorn är det jobb igen, full fart med Fun Break så nu blir det vardag igen. Vet inte helt vad jag tycker om det än, känns som jag har haft en minisemester-vecka som nu är över. Jag återkommer med svar  ;)

Ha det gött där hemma! /johanna

onsdag 5 februari 2014

Pappa och lillebror här

Tjena hejsan!

Nu är dom här och därför har jag en bra anledning att inte skriva på bloggen för att ta vara på tiden så mycket som möjligt men det tycker jag att vi gör! Och nu fick jag lite tid på kvällen att skriva ett inlägg. Det känns som de har varit här jättelänge och ändå är det bara tre dagar, tiden går fort.

De kom ungefär kl. 16 på söndagen och då mötte jag upp dem vid hotellet, de ska bo på Chada, samma som jag jobbar på. Vi tog det lite lugnt vid poolen och sen åt vi middag. På kvällen skypa vi med mamma, mormor och Jennie men då var Fredrik stentrött och det kan man ju förstå efter den långa resan.



På måndagen jobbade jag halvdag, jag har fått ett riktigt guldschema den här veckan med 2 helt lediga dagar + 2 halvdagar eftersom jag jobbat så mycket veckorna innan. Så nu kan jag bara njuta! Vi var på marknaden i Saladan och åt god middag, sen spela vi kort på deras altan.

Tisdagen var lång jobbdag för mig men då var Fredrik och pappa ute på äventyr själva runt ön, det har de mycket att berätta om för er alla när de kommer hem ;)

Idag har vi varit på båtutflykt till Koh Haa med snorkling/dykning hela dagen. Det var perfekta förhållanden, fint väder, bra sikt och typ ingen vind. Vi hade tur att se bland annat sköldpadda, muräna, Nemo med mera. Fredrik var i sitt esse i vattnet och fridök som en liten fisk. Jag fick också göra 2 "riktiga" dyk och det var så härligt eftersom jag faktiskt inte har dykt sen jag tog certifikatet i början av december. Så det var verkligen på tiden!



När vi kom hem duschade vi och gick till en superbra thairestaurang. Gott men otroligt starkt! Vi satt och svettades och drack massa vatten. Det var kul! Sen gick vi till mig och skypade med Jennie ett tag och sen började vi kolla på Hunger games. Fast vi kom bara en bit in på filmen innan vi alla började bli trötta efter en rätt lång dag på havet.

jag måste visa Jennie hur långt hår jag har fått ;)

Vi får se vad som händer imorn, massage och läsa bok är nog det enda som är spikat! ;)

Ha det jättebra, kraam!



lördag 1 februari 2014

Besök igen!

Som rubriken säger så väntar jag besök igen, så fantastiskt roligt och tiden går så fort så att jag har inte ens hunnit fatta att pappa och lillebror är här imorn. Efter många dagar med jobb nu (jag har velat jobba mycket så att jag kan vara ledig mer nästa vecka) känner jag dock verkligen ett behov av en ledig dag som jag ska ha imorn. Sen jag kom tillbaks från semestern har jag faktiskt jobbat konstant, tror det blev 12 dagar i rad så idag har jag varit riktigt trött.

Igår var hela teamet i Ao Nang på ett så kallat "Blue Awards" som är destinationens egen träff där det bland annat delas ut olika priser till bästa kollega, bästa säljare av utflykter m.m. Allihopa fick också diplom och mitt var med nomineringen "the local guide" så det var ju passande ;) Hur som helst var det en trevlig liten roadtrip, det tog sin lilla tid att komma dit speciellt eftersom vi fick punktering men det löste sig fint. Jag tror det tog ungefär 3,5 timme enkel väg.

Annars har det inte hänt något speciellt här tror jag, men som sagt det gör det imorn. Så senare får jag lägga upp bilder och berätta mer.

Ha det fint, nu ska jag sova!