måndag 31 mars 2014

Födelsedag, roadtrip och stranddag

Yes, rubriken sammanfattar ungefär veckan! Vi var utan internet i lite mer än 5 dagar så jag har tyvärr inte kunnat uppdatera så mycket som jag ville men ska visa lite bilder istället nu för att skriva en hel roman ;)

Hur som helst så fyllde jag ju 23 på tisdagen och även Kaisa i mitt team fyllde 22 år på samma dag så vi firade dubbel födelsedag. Mina vänner och kollegor hade fixat fin överraskningslunch med tårta och presenter, sen hade vi häng på stranden med picknick och volleyboll. Det var en riktigt härlig och rolig dag!


Eliisa, Essi, jag, Linda, Maria och Kati 

Födelsedagskalas i Bamseklubben såklart! ;)

Strandhäng <3

På torsdagen blev det en roadtrip till Ao Nang (igen) men men det var bara roligt. En av höjdpunkterna är ju bara att åka bil, vi hade kul!

Jag på Chicken Island

Linn, Eliisa och Linda

Hela gänget :)

Igår var vi lediga och tog en dag vid Long Beach med bad, solning och kortspel i skuggan. Avslutades med en fin solnedgång så det var en perfekt ledig dag!


Hörs snart igen! Kram Johanna

måndag 24 mars 2014

Bilder!

Kamera återfunnen hos Eliisa! ;)

Lycklig tjej fick 2 brevpaket från Sverige på samma dag. Tack
så jättemycket Farmor, Linn och Unni! 

Kaisa, Niina och jag redo för karaokekväll :)

Kati, Niina och jag på utflykt

Valhaj i sikte?! Nej tyvärr...
Hörs snart! /J

Vecka 12

Hejsan!

Nu har ännu en vecka gått, det känns som det vart en riktigt bra vecka med lite toppar och dalar i hur jag mår med huvudvärken men har hittills inte varit hemma från jobbet mer än en förmiddag iaf så det är bra. Jag tycker inte om att vara sjuk och inte kunna vara med som vanligt, men alla i teamet har varit jättesnälla och supportat när jag inte kunnat jobba fullt ut. Man har goa kollegor och vänner omkring sig!

I början av veckan var vi ju i Ao Nang som jag skrev om i förra inlägget. Sen fortsatte veckan med jobb på Chada, lite nya arbetsuppgifter i och med att våra varietéartister(clowner) slutar säsongen lite tidigare. Så nu är det vi som håller i discon, allt med Bamseparaden med mera så det är rätt kul. I och med att jag har varit lite sådär med huvudvärk till och från så har jag från och med denna vecka bytt med Linda och gör service hela veckan, nåt som jag trivs väldigt bra med. Det är roligt!

På fredagen så hade vi ett "kanske-hejdå-men-vi-ses-nog-nästa-vecka-kväll" för Martin, vår manager. Han åkte till Sverige i lördags för nån konferens och lite beroende på ambassadtider för visum så kommer han troligtvis tillbaka till Koh Lanta på fredag men vi får se. Hur som helst så spenderade vi kvällen på Funky Monkey och karaoke, det var kul för vi har inte varit där på länge och trevligt sällskap.

Jag vet att jag har sagt det förut men man känner verkligen att slutet närmar sig. De första två i teamet reser i början av nästa vecka, så himla konstigt. Man vill inte lämna alla underbara människor och detta fina team, önskar att jag kunde ta med alla till Samos. Det är verkligen separationsångest och mycket man gör blir hela tiden "sista gången".

Som i söndags till exempel då jag var på Kontiki-båten och dök under min lediga dag. Det var jag, Niina och Kati och vi hade en himla fin dag tillsammans. Solade på båten i mellan dyken och fick utforska Koh Haa under ytan igen. De senaste veckorna har en valhaj cirkulerat i området, det hade varit häftigt att se den men det gjorde vi tyvärr inte. Fast vi såg mycket annat coolt som drakfiskar, Nemosar och sköldpaddor. Men vi var rätt nära valhajen för efter sista dyket så hade en annan båt sett den i närheten så då flyttade vi oss till en av de andra öarna men då hade den redan simmat iväg. Men som sagt en härlig dag och man var dödstrött efter!

(Jag skulle lägga upp lite bilder men vet just nu inte vart min kamera är vilket är lite konstigt för jag hade den igår. Hur som helst jag hoppas den dyker upp.)

Nu laddar jag för en ny jobbdag som inte är vilken som helst utan faktiskt min och Kaisas födelsedag! Det blir kul :))

Ha det toppenbra!
Kram Johanna

tisdag 18 mars 2014

KickDown

Nu har vi kickat ner vintersäsongen för KBV på riktigt efter ett jätteroligt dygn. Vi jobbade halvdag igår och packade sen in oss i bussen mot Ao Nang (ca. 2,5 timme bort). Väl framme och incheckade på hotellet så gick vi ner till kontoret redo för eftermiddagens aktiviteter. Våra managers i de olika teamen hade förberett ett slags race där vi skulle tävla i olika lag, få ledtrådar och hitta olika platser och lösa uppgifter där. Det var allt från lite flaggkunskap, balansera hela laget på lådor över till andra sidan, äta upp en vattenmelon så fort man kunde och dyka efter bokstäver i poolen och sen bilda ett ord. Vi möttes sen upp på stranden för lite chill-time innan middagen. Sen gick vi till Chang Bar och dansade och hade kul hela kvällen. Det var himla bra avslutning och roligt att vara alla tillsammans!


Det vinnande teamet!







söndag 16 mars 2014

Long time no see!

Hej hopp så har två veckor rusat förbi igen och vi är i mitten av mars. Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort, speciellt nu i slutet av säsongen.

Nu är jag mer i läget att jag inte vill åka ifrån här, byta destination igen och starta om allt ifrån början. Det kommer säkert att bli bra sen men det är alltid tråkigt att lämna och säga hejdå och att man ska åka ifrån världens bästa team till exempel. För er som inte riktigt vet hur min framtid ser ut nu i det närmaste kan jag säga att jag kommer hem till Sverige den 15 april och reser sen vidare den 26e april till Samos där jag ska fortsätta jobba som Fun Break som jag är nu. Vi får se hur detta blir för jag har varit lite upp och ner med motivationen för Fun Break men jag är glad att världens bästa Eliisa från Chada-teamet ska följa med mig dit iaf och att jag har hört massa bra om Samos :)

Jag och Eliisa <3
I början av veckan var Stina här och hälsade på, sjukt roligt att träffa henne här på Koh Lanta. Jag hade två lediga dagar i rad och en av dagarna åkte vi runt ön på moppe och chillade vi en strand. Vi hade det superhärligt!



En annan sak som inte har varit lika bra den här veckan är att jag har haft en konstant huvudvärk som inte har velat gå över. Det började förra lördagen då jag hade ätit och druckit lite dåligt så på kvällen när jag gick ut från mitt rum för att be nån hämta nåt att äta till mig föll jag ihop och svimmade för ett kort ögonblick. Eliisa hjälpte mig att få i mig nåt men sen har jag mått dåligt från och till hela veckan även om jag har jobbat som vanligt. Så igår så gick jag till doktorn och det var som jag misstänkte att jag hade lågt blodvärde (har haft det förut). Så nu ska jag äta massa järn och C-vitamin och tabletter så kommer jag förhoppningsvis att må bättre snart. Det kändes skönt att få veta var det var iaf, det har nog oroat mig mer än själva huvudvärken...

Igår firade vi födelsedagar igen både Niina och Kati som fyller år nära varandra. Kvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt pga. regn för första gången på typ 2 månader när vi hade planerat att vara på stranden och sen hade vi även strömavbrott hela kvällen. Men det blev mysigt bland stearinljusen och ficklampor så vi hade en kul kväll med lite för lite sömn dock så idag har jag inte gjort så mycket när jag varit ledig ;)

Linn och Eliisa :)

Imorn ska vi jobba halvdag och sen ska vi åka till Ao Nang för destinationens "Kick Down". Det har vi tillsammans med alla som jobbar i KBV vinter13/14 så ska bli kul. Vi vet inte så mycket än men jag tror att lite strandaktiviteter och nice middag är planerat. Sen sover vi där och åker tillbaks till Koh Lanta och jobbar em/kväll på tisdag. Så då blir det full fart!

Ha det så bra så ska jag försöka skriva snart igen!
Kram Johanna

söndag 2 mars 2014

Ao Nang

Sawatdii kha!

Idag har jag varit ledig igen och då passade vi på att göra en liten roadtrip till Ao Nang som ligger ca. 3 h från Koh Lanta. Det är alltid kul att göra nåt annorlunda så Maria, Kaisa, Niina och jag var taggade. Vi drog iväg lite före 9-tiden och åkte först till en Outlet som ligger ganska nära Krabis flygplats. Ingen av oss shoppade så jättemycket idag men vi hittade några saker iaf, jag köpte bland annat en bikini och en fin klocka. Efter den första shoppingtimmen åkte vi vidare för lunch på McDonalds, man får ju passa på när man kommer bort från djungelön och når civilisationen ;)


Sen hälsade vi på lite snabbt på vårt Guide Online-kontor och fick tips om en fin strand man kunde ta longtailbåt till så där spenderade vi också några timmar. Härligt! Vi gjorde en sista shoppingtur på en supermarket och började sen vända hemåt, här behöver man åka i tid för vi har färjor att passa när man ska till Koh Lanta och det vore lite dumt att missa den sista!

Niina, Kaisa och jag redo för stranden :)
Phra Nang Beach
När jag kom hem skypade jag med familjen, mysigt och det kändes som det var länge sen sist eller var det kanske bara för att det hade hänt så mycket här!? Jag kommer inte ihåg :)

Efter ett bra avslut på denna vecka så är jag redo för en ny, motivationen är på topp och det ska bli kul att gå till jobbet imorn igen (som allra oftast faktiskt), annars så skulle jag väl inte vara kvar här!

Hoppas mina läsare mår bra och ha det finfint där hemma!
Kram Johanna