fredag 9 augusti 2013

Vinter 13/14

Wiiiiieee! Igår kom svaret på det vi alla väntat på. Vinterdestinationerna och jag hade otrolig tur och blev väldigt glad (även om jag egentligen inte fick nåt jag sökte)!!  Hur som helst ska jag till Krabi, Thailand och jobba som Fun Break host, våra barnaktiviteter för alla mellan 6-11 år. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt eftersom jag sökte Bamseledare och Guest relation. Men det är nåt nytt och spännande och blir säkert jättebra! Jag har nog inte riktigt fattat det än att jag ska tillbaka till Thailand som jag älskar. Det är lite overkligt och än är det ju minst två månader kvar här i Hurghada med världens bästa team så jag ska försöka fokusera på det och bara njuta :)

Här är hotellet jag ska till: http://www.fritidsresor.se/resa/thailand/koh-lanta/chada-beach-resort--spa/?season=vinter-13-14

Chada Beach Resort & Spa (Bild från Fritidsresor.se)

tisdag 6 augusti 2013

Bra dag!

Idag har vart en bra dag! Jag vet inte riktigt varför, en helt vanlig tisdag med nya barn i Bamseklubben, fix, Bamseparad och service. Det blir mer och mer service för mig på eftermiddagarna, något som jag verkligen tycker är jättekul! Man har direkt kontakt med gästerna, kan hjälpa till snabbt och sälja utflykter som man tror skulle passa olika familjer och oftast är de glada :) Kvällen avslutades med Bamseshow! Det var helt galet varmt idag på scenen och jag tror jag hade druckit lite för lite under dagen. Så kilade ut ganska snabbt efter sista dansen! Men så är det ibland. Kul är det iaf nu, det var en av min "inte-gilla-grejer" i början för det var så svårt med all dans men nu har man vant sig och lärt sig.

Imorn är jag ledig igen så Eveliina och jag ska göra dag 2 på vårt dykcert. Jag var inte så taggad innan när vi ringde till Colona(dykföretaget) men vet att om jag inte gör det när jag har tillfälle så kommer det aldrig bli gjort! Så imorn blir det upp tidigt och jag vet att det kommer bli spännande och roligt när man väl är där. Jag borde plugga på lite på teorin innan, har inte läst många sidor sen sist om man säger så :)




En annan sak som händer imorn är att vår manager Maria fyller år, så hela teamet har planerat en liten mys-picknick för henne imorn kväll. Jag hoppas det blir bra!

och sen för övrigt: 2 dagar kvar tills jag vet vart jag ska! ahhhhhhhh........ GALET!! :D

måndag 5 augusti 2013

Ansökningar, team-häng och ledig dag!

Tjena hej!

Hoppas alla mår bra där hemma i fina sommarsverige! Här kommer ett litet inlägg om lite vad som hänt sen sist :)

Det är ju fortsatt som jag skrev i förra inlägget rätt fullt upp. Vi jobbar och vi jobbar och ibland är vi lediga. För er som inte vet kan jag säga att jag har 1 dag ledigt ena veckan och nästa vecka 2 dagar och så håller det på varannan vecka. Så som mest jobbar jag 11 dagar och är ledig en av dom.

Eveliina, Filip, Anu, Mikko och Lasse
En annan anledning till att det händer mycket är att vi är mitt i våra ansökningar för vintern och redan på torsdag kommer vi att få veta vart vi hamnar! Helt galet och det är några lååååånga dagar av väntan fram tills dess. Jag har varit lite kluven innan jag sökte och velat fram och tillbaka om vilken destination och även position jag skulle söka. Fast Thailand var ganska givet men jag söker inte bara som Bamseledare denna gång. Vi har 5 val och 3 av dem måste var några av de stora destinationerna (Phuket, Hurghada och Kanarieöarna). Men vi får som sagt se, det kan bli typ vad som helst och jag tror Fritidsresor är bra på att överraska en. Så fjärilar i magen är det nog hos alla mina kollegor nu och ni kan ju också förstå vad som har varit samtalsämnet de senaste veckorna så det har varit svårt att inte tänka på det ;)

I lördags kväll gick vi ut och åt och hade en väldigt mysig och kul kväll tillsammans, det var lite "firande" av att vi alla i teamet hade sökt. Igår så jobbade vi bara halvdag (endast Bamseklubben) som för övrigt också var himla bra igår. Vi har så söta barn just nu som bara älskar typ allt vi gör, då är det underbart att ha Bamseklubb!

Så iaf efter jobbet blev vi upphämtade av en buss för att ha en "destinations-team-dag". Vi visste fortfarande inte vart vi skulle men förstod efter ett tag. Det låg ca 30 min från Hurghada och är en liten uppbyggd resort som heter El Gouna. Himla fint ställe och det kändes nästan som att komma till ett annat land för arkitekturen på byggnaderna var annorlunda, inga taxi-bilar eller andra slags butiker. Det är lite svårt att beskriva men man kan säga att det var en annan atmosfär och ett helt annat lugn än inne i Hurghada.

Dagen började med en liten båttur i lagunerna och rundvisning av El Gouna. Sen kom vi fram till en strand, med bar/restaurang och pool där vi skulle vara. Vi från Aquamarine slängde oss i havet direkt, det var så galet varmt, säkert över 30 grader i vattnet eftersom det som sagt var i laguner och inte helt öppet hav. Sen kunde vi bara njuta av solen och umgås med andra guider. Kl. 16 skulle vi testa på stå-paddling, det är exakt som det låter. Man stod på en stor bräda och paddlade och sen ramlade man i ett antal gånger för att det var så svårt att hålla balansen och för att det var extra kul att knuffa i varandra också! Vi hade hur roligt som helst och man var som ett litet barn. Efter paddlingen fortsatte åter igen vi från Aquamarine att bada i poolen och leka där också. Så totalt var vi i vattnet i två timmar innan vi gick upp och våra fingrar var som russin. Sen så serverades det en jättegod barbequebuffé på stranden med massa gott grillat och sen åkte vi hemåt vid åtta-tiden. Då var man trött men vi hade en riktigt trevlig dag tillsammans!

Båttur


Hurghada S13

Aquamarine S13
Filip, Mikko, Lasse, Maria, Anna, Eveliina
Anni, Tilde & jag
(Anu saknas på bilden och Anni och Tilde är nu på
nya destinationer så vi är 8 st i teamet just nu:)

Idag är jag ledig och har först njutit av att sova ut ordentligt. Sen har jag inga större planer men ska sola lite, städa, tvätta och sen till gymmet. Ta det rätt lugnt helt enkelt!

För övrigt är det bara två veckor tills min andra semestervecka startar och den ska spenderas på Cypern med pappa, Jennie och Emma. Det längtar jag väldigt mycket tills!

Ha det toppenbra!

Stor kram från mig :)