tisdag 23 april 2013

Blue Academy och sen resan till Egypten!

10 dagar på Gran Canaria gick fort även om det också kändes som vi hade varit där jättelänge för vi gjorde så himla mycket hela tiden. Men så kom sista dagen och de flesta av oss hade INTE fått reda på sina destinationer så spänningen och nervositeten gick liksom att ta på i luften. Jag var också nervös (mest för alla andras skull) fastän jag redan visste att jag skulle till Egypten. Så kom alla ut en efter en och sa ställen som Rhodos, Kreta, Mallorca m.m och jag ska erkänna att man började drömma sig iväg lite. Tänk om jag hade fått det, eller hamnat där, med den osv?! Det är alltid så himla lätt att tänka att det alltid är bättre nån annanstans, konstigt!! Fast det var ju bara att köra på det man fått och vara positiv. Men såklart var det ju tråkigt att lämna alla kompisar från BA fast nu skulle det ju börja på riktigt!
Kim och Line, mina fina roomies på Blue Academy!

Nån slags gruppövning!? :)

Johanna, Hanna och jag sista kvällen <3
 
10 april åkte jag med lite Mallorca-folk och Filip som också jobbar på samma hotell som mig fast som Sport- och aktivitetsvärd från Gran Canaria. Vi flög till Madrid och skulle byta till Kairo. Där trodde vi att det var ganska lugnt med tid men vi var tvungna och ta oss ut för att checka in igen och få våra boardingpass. Det trodde ingen av oss var så krångligt men det var typ omöjligt att komma ut från flygplatsen. Vi gick hur långt som helst innan vi kom fram till rätt terminal och då hade den stängt för 15 minuter sen. Men de var snälla och hjälpte oss iaf och kom fram till gaten. Sen tog de ett tag innan vi lyfte men vi kom iaf iväg. Jag är jätteglad att jag hade Filip att flyga med då jag inte gillar det jättemycket så var det skönt att inte var själv. Vi är även "blåbär" tillsammans här som det kallas när man är ny och då är det fint att vara två :)

Vi kom fram till Hurghada kl. 23 på kvällen och då hämtade våran chef Maria oss och även Camilla från Danmark som skulle vara min roomie i ca 10 dagar innan hon skulle till sin nya sommardestination. Jag var så trött efter att ha rest hela dagen men ändå tog det lite tid innan man somnade för det var så många tankar som snurra i huvudet. Shit! Nu var man verkligen i landet man ska BO i de kommande månaderna. Helt galet!


onsdag 17 april 2013

Blue Academy

Hejhej!
Nu kommer ett första inlägg på min faktiskt alldeles nya blogg. Jag hade ju inte tänkt att göra en ny först men sen kändes det ändå logiskt när jag nu börjat ett nytt äventyr. Så "Johanna i Thailand" är numera "Johanna i Egypten" men jag ska också skriva lite om "Johanna på Gran Canaria".

Det har ju hänt rätt mycket på dessa lite drygt 2 veckor men jag ska försöka sammanfatta mina 10 första dagar på Blue Academy, Fritidsresors egna utbildning för att förbereda alla olika slags guider.

Vi var ca 80 personer från Sverige, Norge, Danmark och Finland och vi har haft massa olika lektioner och lärt oss hur mycket som helst om det vi ska jobba med. Vi har haft späckat schema med så mycket att ta in på en gång. Det har vart intensivt men så kul och man träffade verkligen härliga människor som man lärde känna bra på så kort tid. Här är lite bilder men det tar så låång tid att ladda upp så det får bli några få.

Mer uppdateringar från mig kommer snart! Ha det fint så länge :)

                                   BLUE ACADEMY 2013

Full fart med gympa


Anton, Hanna och jag sista kvällen

Hela gänget :)