torsdag 23 januari 2014

Chiang Mai

Nu är jag tillbaks på Koh Lanta igen sen några dagar efter 10 dagars semester uppe i norra Thailand. När mamma och Emma reste till Sverige igen den 10e januari så åkte jag upp till Chiang Mai. Där mötte jag upp Louise som jag var volontär med och hennes kompis Amanda som redan vart och rest i södra Thailand ett tag innan.

Vi har haft en jättebra semester blandat med många härliga möten och återseenden av vänner som betydde mycket för oss när vi jobbade här för ca 3 år sen. De kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och Chiang Mai känns väldigt hemma varje gång man kommer dit. Vi har också gjort olika "turistsaker" som utflykt till vattenfall, vandring, elefantridning, shopping och goda middagar.

Här kommer lite bilder från resan:

Buatong-vattenfallet som man kan gå/klättra i

Sunday Market

Amanda och jag :)


Vi träffade Sompong som var volontär i Sverige och hans familj

Vår lilla kille har blivit så stor, snart fyller han 4 år!

Jag och Nong Bii

Elever i Mae Sariang med Louise och Amanda

Nu är jag tillbaka för jobb, full fart! Får skriva mer snart igen när jag hinner :)

Ha det bra i snön! (jag är lite avis ;)

tisdag 7 januari 2014

Semester och goa dagar

Tiden går superfort med mamma och Emma här. Nu är det bara 3 dagar kvar!:( I lördags jobbade jag min sista dag innan 2 veckors semester och söndagen blev chilldag vid deras pool. Igår var vi på snorklingsutflykt och besökte även Emerald Cave som är en grotta där man simmar i mörker ca 80 m innan man kommer in i en lagun. Det var en jättehärlig dag! På kvällen åt vid god middag på en av mina favvo-restauranger Fat Monkey och sen hade vi filmkväll i min säng. Men jag tror vi alla tre sov lite av och till för vi var så trötta :)

Idag har vi varit vid poolen och stranden (Long Beach). Efter dusch åkte jag hem lite tidigare till mig för att ansöka sommardestination 2014. Emma och mamma skulle passa på att shoppa lite mer. Men nu har jag iaf ansökt och jag hoppas på Grekland, men vi får se. Det kan bli typ vad som helst men jag håller tummarna.

Skype med systrarna Jonsson :)

Fin lillasyster man har <3

Utanför Emerald Cave


Vi hitta Nemo :):))

Ikväll ska jag sova tidigt! Ha det fint där hemma :)

fredag 3 januari 2014

Gästbloggare (och jag)

Hej!
Nu är det jag (Emma) som har ordet. Tänkte berätta lite vad vi har gjort eftersom Johanna inte har bloggat på ett tag. 

På nyårsafton gjorde vi bl.a. elefantridning i djungeln. Vår elefant hette Na Khon och var jättesnäll. Nyårskvällen firade vi på Long Beach-stranden. Hotellet hade ordnat det jättefint där med massa ljusslingor och en stor scen och dukat fram en festlig buffé. Vid tolvslaget sköts det raketer längs hela stranden. 

Nu ska jag hem till vårt hotellrum för att mamma vill duscha. Johanna tar över nu och berättar om vår utflykt till Phi Phi Island. Men här är lite bilder..


En liten elefanttur i djungeln är inte varje dag :)

Köttbullemacka <3

2014!

Vi starta dagen med Afro-dans på stranden

Precis, Johanna här igen och anledningen till att det inte har blivit allt för många uppdateringar här på bloggen är för att vi har fullt upp. När jag inte har jobbat har jag varit vid Emma och mammas hotell eller så har vi haft nåt annat för oss. Så underbart att ha dem här, vi bara njuter! :)

Idag var vi som sagt på Phi Phi-öarna och det var helt underbart. Vi tog longtailboat ut till en riktig liten paradisstrand med kritvit sand och kristallklart vatten. Så där låg vi och njöt i några timmar i solen och även lite snorkling. 




När vi kom tillbaka till Koh Lanta blev det tidig middag och sen hem till mig för lite skönhetssalong. Emma färgade nämligen håret på mig och det blev jättefint, jag tror jag har två duktiga frisörsystrar ;)

Imorn jobbar jag min sista dag innan 2 veckors semester och de första dagarna är vi kvar på Koh Lanta och runt den 10e ska jag upp till norra Thailand och resa med Louise och hälsa på alla i Chiang Mai. Det ska bli superroligt!

Jag skulle vi lägga upp hur många bilder som helst men det tar lite tid så detta får duga ;) Ha det jättebra! Kram!