fredag 27 september 2013

Love Cyprus

Idag har jag varit på utflykt med Anna. Det var vi och pensionärerna och det var en väldigt trevlig dag! Vi var uppe tidigt, klockan 8 kom bussen och hämtade oss på Nausicaa. Denna utflykt innehöll bland annat flera besök i de lokala byarna runt Troodosbergen, lunch på en mysig taverna (otroligt god mat), fantastiska utsikter och besök i ett munkkloster. Vår guide berättade mycket om Cyperns historia och traditioner och det var väldigt intressant. Det blev verkligen en heldag och man var rätt trött efter allt bussåkande när vi kom hem. Men vi var helnöjda och fick absolut känna oss som riktiga turister :)

Här kommer lite bilder från dagen:



Anna när vi strosar i byn






Nu ska jag snart iväg på avskedsmiddag för en av våra showartister som snart ska resa hem. Vi hörs!

torsdag 26 september 2013

Senaste nytt.

Hej. Mitt bloggande är snarare en slags varannan månad uppdatering men nu tänkte jag skriva lite om vad som hänt sen sist.

Kort sammanfattat kan man ju kalla de:
-Lämnade Egypten i all hast
-Semester på Cypern
-Hemma i Sverige 5 dagar
-Ny destination -> Cypern

och här (Nausicaa Beach, Fig Tree Bay) har jag nu varit i snart en månad och jobbat i Bamseklubb som jag gjorde tidigare.

Sista dagarna i Egypten känns så längesen fastän det bara är lite mer än 1 månad så känns det som minst 3. Vi fick beskedet att UD ändrade sin avrådan om alla inresor till Egypten på torsdagskvällen (15/8) så självklart tar vi då det säkra för det osäkra och flyger hem våra gäster även om vi inte märkte nåt av oroligheterna i Hurghada. Allting gick väldigt smidigt och på måndagen var alla hemma igen, vi jobbade såklart mycket de sista dagarna med allt som skulle fixas eftersom vi fick "stänga ner" på bara 3 dagar. Alla i team Aquamarine åkte hem på söndagen förutom jag och Maria, min manager. Det var så tomt på sista servicen på kvällen och sorgligt avslut på en så bra säsong. Jag kunde inte haft ett bättre team! Det är det jag saknar allra mest nu när man har rest vidare.

Hur som helst så åkte jag ju till Cypern med Pappa, Jennie och Emma för lite semester. Vi hade en jätteskön vecka med mycket sol och bad och ett gäng aktiviteter där i mellan. När jag var där ringde jag till huvudkontoret i Stockholm för att få reda på min nya destination för resten av säsongen och ironiskt nog så var det Cypern. Inte det hotellet vi bodde på men ett annat 20 min bort som vi också hälsade på, superfint är det!

Sen var jag hemma 5 dagar i Sverige precis när alla skolstarter dragit igång och många hade flyttat igen men jag hann iaf med lite saker även om 3 "heldagar" hemma var alldeles för kort. Fast jag fick ju se det som en bonus då de först tyckte jag kunde stanna på Cypern efter semestern och inte åka hem, men det ville inte jag så det blev ändå en bra lösning.

Jag hann bland annat med blåbärsplockning med mormor och farmor, träffade Unni, Linn, Ida, Johanna och Malin och såklart familjen. Mysigt!

Flög tillbaka till Cypern den 30 augusti och kom fram sent mitt i natten och en ny kollega Janne hämtade mig. Jag var ledig dagen därpå och ägnade dagen till att packa upp och utforska området. Nu känner jag mig mer och mer hemma här och trivs bra även om det är annorlunda på så många sätt från Egypten. Vissa saker såklart bättre och andra sämre. Det har vart lite klurigt att komma in i ett nytt team för så kort tid mitt i slutet av sommarsäsongen men nu känns det mycket bättre och jag gillar Nausicaa.

Idag är jag dock sjuk, kände mig lite risig igår med huvudvärk och ont i halsen. Imorse kunde jag inte prata överhuvud taget men nu är det bättre. Hoppas att jag repar mig fort för på måndag kommer mamma, Jennie (tror jag) mormor och morfar hit och hälsar på! Det ska bli så roligt och jag har fått ett guldschema nästa vecka så det finns verkligen tid att spendera tillsammans på denna fina ö :)

Sen är det inte länge kvar tills jag drar vidare igen, den 19 oktober flyger jag till Thailand. Känns riktigt spännande och kul!

Ha det fint så hoppas jag på ett nytt inlägg inom kort!


Kram /Johanna

måndag 23 september 2013

Cypern testinlägg

HEJHEJ! Varför är det så krångligt att få en fin bild att vara i rätt storlek som bakgrund på min blogg. Hjälp tas tacksamt emot! :) 
Posted by Picasa