onsdag 26 juni 2013

Dolphin spotting

Hallå!


Idag har jag haft en fantastiskt fin ledig dag. Vi som var lediga, jag och mina finska tjejor Anu, Anni och Eveliina bestämde oss för att hänga med på utflykt. Det är så skönt att komma ut på havet och snorkla när man kan och fördelen som guide är att man kan hänga med gratis hur ofta man vill :)

Förra gången jag var på dolphin spotting så såg vi tyvärr inga delfiner, det var alldeles för mycket vind och vi kunde inte åka till det revet där det är störst chans att se dem. Men idag hade jag högre förväntningar då det kändes i luften att vi hade bra chans! Väderförhållandena var perfekta och vi hade även turen på vår sida visade det sig senare. För efter att vi hade snorklat på första revet så åt vi lunch och båten började gå mot andra sidan av revet då de lokala guiderna hade hört att delfinerna skulle hålla till där. Och de hade rätt! Inom 5 minuter hade vi säkert 30 delfiner runt om oss, framför och bakom båten. Det var helt otroligt, man blev alldeles lycklig av att se dessa fina djur! Jag har aldrig sett delfiner i sin fria naturliga miljö men det var verkligen en fantastisk upplevelse. En lyckad dag helt enkelt och jag avslutar detta inlägg med lite bilder från den.


Ha det fint! 


Anu, Anni och Eveliina


DELFINER!!! :D



Snorklingen idag var riktigt najs också!
Här hoppar Eveliina i det blå :)

söndag 23 juni 2013

Lite blandade bilder

Teamnight med bowling

Snorklingsutflykt

Jag och Bamse!

Anni och Mikko dansar vals runt vår midsommarstång :)

Uppdatering från Egypten

Hejhej!


Sen jag skrev sist har jag hunnit med massa saker! Jobbet går fint, man börjar verkligen känna mer och mer att man kan saker och ting, vilket jag gillar. Jag har också haft en veckas semester i Sverige med studentfirande, scoutlägersbesök, god pastasallad, musikal, kortspelande med mormor och morfar, jordgubbar, picknick och massa mys med vänner och familj. Det gick fort men jag är glad och tacksam för den veckan jag fick så det var inte så "hemskt" att åka tillbaka. Denna gång fanns det också en stor skillnad från de tidigare gånger jag lämnat Sverige för en längre period. Jag visste vad jag skulle tillbaka till, allting var inte nytt, spännande och läskigt. Det var som att ta en 5 timmars flygtur till jobbet, inget konstigt alls. Så det var roligt att komma tillbaka till kollegorna också även om jag verkligen njöt av Sverige när jag var där!

Finaste studenten!
I fredags hade vi midsommarfirande på Blue Village Aquamarines sätt, det var trevligt och vi hade fixat midsommarstång i en palm och så bjöd vi in alla gäster till att komma och dansa med oss. Bamse, Lille Skutt, Skalman, Vargen och Coco var såklart också med! Vi bjöd på frukt, kakor och drinkar och dansade Små grodorna, mycket trevligt! Det är alltid kul när det händer nåt speciellt som man inte gör varje dag :)
    Vi dansar Jenka... (bild tagen av Eveliina)


Igår så var vi ute och åt middag på en restaurang då vi slutade lite tidigare och idag har jag vart ledig. Tyvärr var det bara jag ledig idag så det är inte lika roligt att vara ledig själv. Så jag har inte gjort så jättemycket utan mest tagit det lugnt men jag har varit på vårt gym som ligger 3 trappor ner, skypat med familjen och solat. Imorn är jag ledig igen med Anni och Filip så det blir fint! :)

Till veckan får vi 2 mer flyg hit så vi kommer få fler gäster och lite mer att göra, det blir kul då det har varit väldigt lugnt denna vecka. En annan sak är att min roomie Anni ska sluta detta jobbet och åka tillbaks till Finland på lördag, vilket såklart är jättetråkigt. Så det kommer att flytta in en ny Anni till mig på torsdag så det blir spännande.

Ha det bra där hemma!

45-gradiga kramar från Hurghada
//Johanna

måndag 3 juni 2013

Kick off HRG

9 maj hade vi vår kick off för sommaren 2013 med alla som jobbar i Hurghada. Det var en trevlig em/kväll på en båt med snorkling, på kvällen blev det lite lekar på stranden och sen barbequebuffé. Det var första gången jag snorklade i Röda havet och det är otroligt fint! Vattnet är kristallklart och blått och man ser väldigt långt under vattnet. Så det var en häftig upplevelse!