måndag 20 maj 2013

En vanlig dag :)

Så mina dagar i Egypten blev veckor lika fort och jag har kommit in i allt mycket mer nu. Man har lärt sig rutiner, tar mer ansvar och har fått mer koll helt enkelt. Jag är ju Bamseklubbsledare i huvudsak men gör även lite annat och allt möjligt på hotellet. Det gör mig inget då jag bara tycker det är kul att prova olika saker!

En vanlig jobbdag skulle kunna se ut så här: vi åker gemensamt till Aquamarine från där vi bor kl. 7.30, det tar ca 15 minuter med bil. Vi är 10 st som jobbar i mitt Blue Village-team blandat guider, barnklubbsledare och en som jobbar med sport och aktiviter. Sen äter vi frukost tillsammans där. Har jag sagt att vi får äta på hotellbuffén 3 gånger/dag? Det är lyx faktiskt :)

Sen har vi frukostmingel då någon av Bamse och hans vänner hälsar på våra gäster. Sen förbereder Anu och jag Bamseklubben och kanske skriver in nya barn. Sen är det Bamseklubb mellan 10-12, städ och sen lunch.

Efter kan vi ha nåt fix, poolservice och sen är det Bamses magiska parad runt poolen. Senare mot kvällen har vi vår clown Cocos minidisco eller Bamseshow. Vanligtvis är jag hemma mellan kl. 19.30-20.30.

Så det är ju rätt långa dagar men det är mest roligt så det gör ingenting. Vi har också pauser mellan aktiviteterna men då kanske det är någon annan som behöver hjälp med nåt så man vet aldrig riktigt vad som händer. Jag trivs i alla fall himla bra! Varannan vecka är jag ledig en dag och varannan vecka två dagar. :)

Här kommer lite bilder:

Steffan, Anni och Anu när vi utforskade vår leverans av grejer till barnklubbarna :)

Här är alla mina kollegor på en teamkväll 



Coco taggad för minidisco!

torsdag 16 maj 2013

Första dagarna i Egypten

ojoj! typ en månad efter ankomst till kamellandet så kommer detta inlägg. Jag är så dålig på att hålla igång denna blogg men jag vill skriva om händelserna i hyfsat kronologisk ordning. Så hmm..  ...var var vi senast?! ;)

Mina första dagar här var lite kaosiga på grund av alla miljoner intryck man möttes av och allt man skulle lära sig. Jag var redan trött efter 10 späckade dagar på Gran Canaria men det var ju bara att ta nya tag och använda all sin energi för att vara trevlig och suga in all information som en svamp. När vi kom var det fortfarande kvar flera från vintersäsongen som antingen skulle till nya destinationer eller sluta och åka hem. Så under de första veckorna droppade det av folk och man visste knappt vilka som skulle vara kvar. Det var lite tråkigt när man hann lära känna flera som jobbade här i typ en vecka innan de skulle åka och det blev nya avsked. Men vi behöver ju inte lika många i teamet nu då detta inte är en lika stor destination på sommarsäsongen så det var ju logiskt också.


Här hänger jag om dagarna :) (bild från Fritidsresor.se)

Så när vi kom så var som sagt lite övergångsperiod av gamla och nya. De första dagarna hade jag inte uniformen utan jag följde bara med och var med i Bamseklubben, frukostmingel, minidiscon och alla andra saker som jag skulle göra. Vi ägnade också tid till att bara försöka hitta på detta enorma hotell och lära sig vart alla restauranger finns, när kan man äta vart?, vart ligger närmast apotek?, får man åka i vattenrutschkanorna om man är si och så lång? och alla andra frågor man kan tänkas få från få våra gäster :) Tilde som jobbade på Aquamarine under vintern var min "buddie" som jag kunde fråga om allt. Så bra och Tilde var väldigt hjälpsam och duktig på sitt jobb så hon lärde mig mycket.

Heja Bamse!

Avskedsmiddag för Anders
Filip, Anders, Tilde och Anni (som är min roomie nu :)

Vi skulle skicka Tackkort till Colona som är vår dyk-samarbetspartner..

Mitt rum

Vi fixade även mycket praktiskt i början så som visum, egyptiskt mobilnummer, internet, tog blodprov (för att bevisa att vi inte har HIV) och kunna få arbetstillstånd i detta land.

Söndagen 15 april var min första lediga dag och det var underbart! Den spenderades faktiskt på Aquamarine och stranden där för solning. Jag och Anders spelade även lite volleyboll med hotellets ryska, tyska, brittiska och finska gäster :) Nu är jag dock inte lika sugen på att vara på hotellet när jag är ledig, det är skönt att försöka skilja lite på jobb och ledighet!


Tilde, Maija & Anders

16/4 var min första dag i den fina blå uniformen! Så roligt och man kände sig så stolt över att få ha den på sig. Jag gick runt med ett stort leende och trivdes toppenbra! Ett sånt tillfälle kändes det helt rätt att jag åkt och vågat börja det här jobbet som jag faktiskt drömt om ända sen jag var 14 år! :)

 Ha det fint så hoppas jag skriva snart igen!